Friday, June 15, 2012

Adik Akyd Kharamy

Salam semua, dah lama kai tak update blog. Serius kai sangat bz dgn anak n bisnes online. Alhamdulillah hari ni kai berkesempatan update.Kai dapat komen yang banyak menerusi entri TANDEM NURSING .
Ramai yang berteka teki kai sedang mengandung anak ke dua, ada juga kawan blog yang email kai bertanyakan hal ini. Tapi rasanya kawan2 fb or twitter ada yang dah tau, yup kawan2 blog semua kai sedang mengandung sekarang. Usia kandungan kai dah masuk 6 bulan hehe. Bukan niat nak sembunyikan hal yang baik ni, cuma kai mmg takde masa nak update blog. Yup!! time kai post entri tandem nursing tu, kai baru je mengandung. Kai memang perlukan pendapat dari ibu2 di luar mengenai tandem nursing. Alhamdulillah kai masih menyusu anak kai Akyd Kharamy. Niat kai akan terus menyusu Akyd sehingga lah dia sendiri yang TAKNAK. Alhamdulillah suami menyokong kai untuk teruskan penyusuan ini. Memang tak dapat dinafikan memang penat sangat bila tandem nursing. Sebab tu kai dah mula campur susu ILHAM awal kai mengandung.Ikutkan hati kai mmg taknak campur susu tapi badan kai mmg tak larat sangat nak menyusu Akyd memandangkan kai tak selera makan langsung time awal mengandung sampai usia kandungan kai masuk 5 bulan baru ok. Bayangkan awal2 mengandung Akyd menyusu dengan kai 5 minit sekali + breast pun sensitif awal2 mengandung hehe. Malam lagilah kerap menyusu. Bila ibu makan tak kenyang, so anak yang minum susu pun tak puas. Tapi kai bersyukur sangat, bila kai bagi je akyd susu Ilham tu dia terus suka n minum. Kai rasa sebab dia tak puas minum susu kai sebab tu dia okeh dengan susu Ilham. Kai masih meneruskan penyusuan, Akyd still nak bf .Kai rasa lega sangat hati akyd tak memilih susu,kalau tak susah juga nak cari susu yang sesuai. Oklah itu je yang sempat kai update, insyaallah ada masa kai akan update lagi. Banyak yang kai hendak kongsikan bersama anda semua. Jumpa lagi di lain entri doakan semoga Allah permudahkan kehamilan kai ini. Amin





16 comments:

shila said...

congrats sis khay darlinggg ;)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

As salam Khai..

Congrats sbb pregnant lg.
Kak Mirror dulu pun menyusukan si kakak hingga adik dia keluar, tp harap2nya nt bila dah dkt due, cepat2lah "ceraikan susu", klu tak nt jd mcm anak Kak Mirror, hari pertama dia dpt adik.. asyik merengek je. Mujur berjaya dipujuk dgn fresh milk.. walau agak stress jugak masa tu tengok dia dgn muka sedih tak dpt susu ibu.

Peri PiA said...

Alhamdulillah,so inspired

pia doakan yg terbaik utk kai sekeluarga :)

doakan pia ye :')

R.R.Z said...

wah sis..nak dpt second baby!

:)

take care

Mak Wardah said...

Salam kenal. Baca blog ni missed my pregnant time & anak2 masa baby dulu

Mooniqueen said...

Bestnya... Dh pregnant Dah sis... Dah tau ke gender ape?

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

tomei tecik jer perut tu...huhu..nieza dah 35 weeks... tunggu mase je ni... nervous ade...risau pon ade...even 2nd baby..huhu

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

shila darl tq so much. u 2 ya! :)

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

Miss Mirror a.k.a Sam : hurm yeke, tgkla macam mana nnt. kai fikirkan btw tq

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

Peri PiA : baiklah pia, kai doakan. tq ya

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

R.R.Z : tq darl, u 2 take care

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

Mak Wardah : pregnant mmg best, sweet memory.

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

Mooniqueen : tq darl, xkisah mana2 janji selamat. tq selalu baca blog sis k mwahx

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ : wah yeke, kai doakan semoga semuanya selamat ye. amin

CikPuan Ira said...

congrat kak kai cantik ;)

Lucky Emerald said...

Salam Kai...sorry walaupun entry ni dah lama tetiba lak LE comment. Actually nak tanya, masa Kai preggy second baby, ur 1st boy umur berapa dah time tu?

Tq