Tuesday, June 19, 2012

Baby Car Seat cum Carrier

Salam kawan2 semua, kai sekarang tgh survey car seat yang sesuai untuk bayi yang baru lahir. Time Akyd, kai mmg tak pakai pun car seat. Bila anak dah masuk dua ni baru terfikir nak beli tapi bukanlah untuk kyd tapi untuk adiknya. Awalnya nak beli untuk kyd tapi rasanya dia taknak duduk kot dalam tu. Tunggu dia tgk adik dia punya car seat dulu if kyd berminat baru belikan untuk dia. Kai nak cari car seat yang macam baby carrier tueh. Kiranya boleh angkut bawa keluar dari kereta if nak pergi klinik ke,makan ke ataupun time baby tidur. Kai rasa senang kot kalau macam tu bila dah ada anak dua orang ni. Buat masa ni kai ada survey brand Halford Elite Classic carseat cum carrier. Harga pun berpatutan tak silap kai dalam RM329.00. Boleh pakai dari new born hingga 13kg.


 Hurm kai berkenan gak brand Maxi Cosi harga dalam RM699.00 dari new born hingga 13kg.


Hurm kalau untuk Akyd plak, kalau dia ok nanti kai nak belikan dia Halford premier zeus plus. Brand Halford ni bagus sebab dia cover insurans skali kalau tak silap kai setahun ke dua. Lupa la hari tueh ada tanya kat mothercare hehe. Car seat ni pun okeh boleh pakai dari new born sampai umur 4 tahun cuma tak boleh angkut bawak keluar kereta la ehehehe :).



Buat masa ni 2 brand ni je yang berkenan dihati. Kawan2 ada cadangan ataupun pendapat tak? kalau ada jom kongsi dengan kai. Kai ni kurang tahu sket pasal car seat ni hehe. Ok sampai sini dulu, salam.


7 comments:

Cik Azureen said...

kak kai. congrats nak dapat baby lagi. hehe. carseat? kita pernah kerja kedai baby. setakat ni, carseat halford memang laku. ramai orang beli. tapi act tu depends on ur budget. halford ni kira oke la dari segi harga and kualiti. tapi apepun, semua di tgn kak kai.

*semoga kak kai dan baby sihat. :)
kirim salam akyd. kihkih.

Kemn Azmaili said...

kak kai, my son pakai Halford..sangat selesa..yes from newborn sampai 4 tahun..dia pun selesa sampai skrg dia pakai..kalau nak naik kereta eksaited sebab nak seat dalam carseat dia..

asterisk said...

hai..i pakai maxi cosi ni..senang sgt. i beli sekali stroller quinny zapp tu. klu baby tdo dlm kereta, klu setakat nk kuar gi umah org, leh carry macam carry bakul buah je. klu nak shopping, leh angkat, terus pasangkan pada stroller quinny zapp tu.baby tdo takkan terjaga. senang sangat. skg, my baby dah 11 bln, dlm kereta masih guna maxi cosi tu sbb dia masih nak duduk situ tapi strollernya i dah pasangkan lapik quinny zapp tu sbb dia dah besar, nak tgk orang keliling time jalan2 guna stroller. trylah browse quinny zapp + maxi cosi.

asterisk said...

hai..i pakai maxi cosi ni..senang sgt. i beli sekali stroller quinny zapp tu. klu baby tdo dlm kereta, klu setakat nk kuar gi umah org, leh carry macam carry bakul buah je. klu nak shopping, leh angkat, terus pasangkan pada stroller quinny zapp tu.baby tdo takkan terjaga. senang sangat. skg, my baby dah 11 bln, dlm kereta masih guna maxi cosi tu sbb dia masih nak duduk situ tapi strollernya i dah pasangkan lapik quinny zapp tu sbb dia dah besar, nak tgk orang keliling time jalan2 guna stroller. trylah browse quinny zapp + maxi cosi.

asterisk said...

hai, i pakai maxi cosi tu senang sangat. i beli sekali stroller quinny zapp tu.klu baby tdo masa dlm kereta, boleh terus carry bawak masuk rumah or klu nak jalan2 leh terus pasangkan pada stroller quinny zapp tu. baby yang tdo takkan terjaga pun :) sekarang my baby dah 11 mths tapi i still guna car seat ni dlm kereta cuma stroller je i dah pasangkan kain quinny zapp tu sbb baby dah mula nak tengok keliling time jalan2 dlm stroller.trylah browse quinny zapp + maxi cosi.

Nita Hamdan said...

Salam kai, i ada nak jual baby carrier brand mothercare.never used. U can email me at ciknitahamdan@gmail.com .

grafikwarna Photography said...

dah pilih ke car seat sis ???yang mane jadik pilihan ??? share please.. ;)