Wednesday, October 12, 2011

Update Birthday Kydd + mini open house

hahahah dah berzaman baru nak updatekan. Nak buat macam mana very very bz bila dah jadi Ibu ni. Kita pegang laptop, Kydd pun datang nak tekantekan jugak. So?? skunk ni Kydd tido la hhehehe baru bleh membebel dengan panjang lebar. Ok jom kita ringkaskan cite yer, kai buat mini open house minggu akhir bulan Syawal. Kai pilih minggu akhir sebab nak buat skali dengan birthday Kydd. Birthday Kydd 22/9 so kai buat 24hb. Sebenarnya kai tak dapat nak jemput ramai orang al-maklumlah kai buat kat rumah, rumah plak secomelnya hehehe. Alhamdulillah kebanyakkan kawankawan yang kai jemput datang , adalah dalam 5-6 orang yang tak datang. Takpe lah nak buat macam mana maybe ada perkara yang lebih penting yang mereka kena uruskan. (dalam hati marah gak taw,kata kawan hohoho). Last kai buat open house masa tueh 2 tahun lepas, tahun lepas tak buat sebab tgh sarat hehehe. Hurm tahun ni sila bayangkan kai nak buat 2 persiapan dalam satu masa, fuh kelam kabut jugak rasa tak cukup tangan kahkahkahkah sebab semuanya buat sendri. Macammacam hal berlaku pun ada, tengah rebus nasi impit boleh tetiba je gas habis. Tau tak pukul berapa??? pukul 2 pagi wehhhh. Mana nak cari kedai nak beli gas, dah la ayam tak goreng lagik. Ketar gak lutut ni hhohohoho. Nasib la malam tueh kaktehkakcik ada kat rumah, then kakteh offer pinjam gas rumah dia. So asben kai g amek gas kat rumah kakteh. Sempatlah siap rebus nasi impit n goreng ayam tidur dalam pukul 4 pagi. Esoknya bangun kul 8 pagi, tueh pun bangun senyap2 takut Kydd terjaga. Kalaw dia bangun mmg tak dapatlah nak buat keje. Bangun je terus goreng papadom dengan lajunya. Siap je terus potong nasi impit. Then time nak mesin lada nak buat nasi minyak boleh plak mesin pengisar rosak!!!!!!!! ow tension nya. Masa tuh dah kul 10 pagi kalau tak silap. Ketar lutut sekali lagik huhuh. Nasib la rumah Makcik Kydd dekat so g pinjam mesin dia. Dalam pukul 12.30 kai keluar g ambil kek n apam polka,time keluar tueh kecut gak perut sebab nasi tak siap masak lagik hahahaha. Sampai rumah pukul 1.30tgh, lutut memang dah ketar habis kekeke. Ajak orang datang pukul 2 petang hehe. Orang pertama datang rumah Wie n anaknya Safi, tq so much datang singgah rumah kai. Time wie datang ni mmg kai tak siap masak nasi lagik hahahaha. Lepas je kawan kai ni balik kai terus masak nasi n siapkan birthday boy. Kakcik n kakteh pun ada datang so boleh lah diaorang tolong jaga Kydd. Dalam pukul 3 petang orang dah start datang sampailah pukul 10 malam. Boleh bayangkan tak? kekekekekekkeke. Alhamdulillah semua yang kai masak habis, tuan badan pun tak sempat nak makan sangat hehehe. Siap malam tueh masak mee goreng sebab makanan dah habis. Kesimpulannya di sini sangat mencabar nak uruskan 2 majlis dalam satu masa + dah ada anak hahahaha. Terima kasih skali lagi kepada kawankawan yang sudi datang ke rumah kai, walaupun baru balik keje ada hal lain but berusaha nak datang singgah jugak sweet sangat. Terima kasih jugak kat kawan asben kai yang datang dari Melaka, itu sangat mengharukan.Terima kasih kat mereka yang bagi Kydd duit raya n hadiah :).

im ready!!

Selamat Hari Lahir anak Ibu Akyd Kharamy

Ibu Abah love u so much
tq makcikmakteh

tq zila asben aydin, sha n raisya,intan,sal amar n medina

tq anna n asben ,nus n anak buah


tq june,sho
tq apiz,neezam n mas n anak2,boy,am,arif,parok n pakitam
tq angah n ap,mas n asben n anak2,eja,dya,lin


time ni dah malam, Kyddo dah lunyai :)
ok dah ngantuk daaaa

// tq tq tq kepada semua tetamu yang hadir, sory kalaw ada tercicir nama n tak sempat bergambar,sory jugak kalaw ada kekurangan n tak sempat nak layan sebab tetamu datang tak hentihenti hehehe, syukur alhamdulillah kai,asben n kydd hapy sangat  :)

// Tahun depan nak buat birthday Kydd kat luar la barulah ibu n abah boleh melaram sakan kekekeke. Buat kat rumah tak terkejar huahuahuaha.



14 comments:

FiQa said...

hihi..


meriahhhh!


akak bagi prsent pe kat Kyd??

untung dia...

kecik2 da besar besaran sambutan besday..hihihi...

oneyani said...

Comel je tengok kai..xde serabai pon..tp mmg respek ah kat kai sbb msk sendiri..kalau yani xmsk lagi pon dah ketaq lutot..dgn kydd lagi..good job!

Tapi puas hati kan makanan yang kite buat org makan sampai licin

wie said...

kai, sebab tu la aku buat besday safi dulu kat mc dee, tak sanggup nak penat2 masak dan rumah berkecah. ai kan pemalas... wahhaha.. anyway sori kaco ko dtg awal sgt, igt mmg nak singgah ptg tapi budak2 xsehat so terpaksa balik cepat, x sompek nak merasa makanan ko... ;-)

Kemn Azmaili said...

so meriah la kak khay!! xsabar nak tunggun my baby setahun jugak.. =D

Cik Ecah said...

mencabar sungguh yea...dgn gas abes...pengisar rosak...
ank lg...

but semua ok kan...
masak sendiri semua eh k.kai..
dah mcm superMAK hehhee ;p

Mymie Sein said...

wahhh bestnya..mesti meriah giler kan sis..saya merase nak open house ajak org dtg kalau mak ayah buat kt rumah diorg..so tumpang sekaki je la..hehe..

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

fiqa : takde la besaran pun,kecilan jek hehe

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

oneyani : alhamdulillah semua habis licin hehehehee. kai mmg masak sambil terketar2 lutut takut tak sempat hahaha but alhamdulillah semua berjalan dengan lancar

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

wie : hahaha daku rasa lepas ni maybe dah tak sanggup kot hahhahaha. sebab kebetulan buat open house so buat skali. neway tq wie datang rumahkuw terharu aiii mana ada kaco pun kekekeke.

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

kemn : kejap je masa berjalan hehehe

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

cik ecah sangatlah mencabar kecut perut gak ah risau tak sempat haha. aah masak sendiri je kekeke baru puas hati! superIBU Akyd hehehe

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

mynie : takde la meriah sangat ehehe meriah sebab ramai yang datang rumah kekeke

My Dra Medina said...

akydd makin hari makin comel...suke tgk dia mmbesar..so cute sis...

Shykin Moksen said...

Alhamdulillah. semoga akyd membesar menjadi anak yg soleh. aminn..