Tuesday, September 13, 2011

Al-fatihah untuk bidadari syurga Raneeya

'Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikulnya'.
Al-fatihah untuk Baby Raneeya Raemy yang telah kembali ke rahmatullah petang semalam. Sampai sekarang kai masih terkejut. Memang macam tak percaya sebab baru sangat jumpa arwah, raya ketiga kat rumah MaAyah kai kat Kuantan. Malam tadi kai ke rumah keluarga arwah, suasana sangatlah hiba. Kawan kai, fyda (ummi neeya) beritahu awalnya neeya cuma demam biasa sahaja malam kelmarin. Tapi tadi kai dapat tahu dari suami fyda , hasil dari postmortem paru-paru arwah dijangkiti kuman. Perkara berlaku tersangat pantas dan pastinya mengejutkan ramai pihak. Apa yang kai dan asben harapkan semoga ap dan angah (fyda) tabah menghadapi ujian Allah ini dan semoga mereka kuat untuk melaluinya. Semoga rohnya dicucuri rahmat, al-fatihah.







24 comments:

rina ellisa said...

Al-fatihah..
Patut la ap senyap je tak post pape pasal baby dia kt FB.Selalu ap rajin post pasal baby dia..

mamamarissa said...

sedihnya :(...moga keluarga arwah tabah menerima dugaanNya ini -alfatihah -

Peri PiA said...

ya Allah semoga mereka tabah :'(

Al-Fatihah

auwcak said...

alfatihah..Allah lebih sayangkan dia...

cik fa said...

al fatihah

lagenda said...

alfaithah untuknya..moga org tuanya tabah hadapi dugaan ini.

Syafiqah Jasmin said...

al fatihah

Syafiqah Jasmin said...

al- fatihah...

ynadona said...

innalillah...baby neeya tu berapa bulan umurnye?lame ke demam nye sebelom mengehmbuskan nafas nye?

♥ ROS ♥ said...

Xsangka kan kak..nmpak sehat n comel je bbytu.innalillah..semoga akktu tabah hadapinya...

mAmA sayang DiA said...

salam akk.. sy ni kwn ap..
sy pon terkejut bile dpt berita ni dari fb smlm..
sbb selalu je tgk gmbr neeya..
time fyda ngndung pun, sy penah usap perut die.. huhu..
tp Allah maha mengetahui..
Allah lebih menyayangi dia..
Al-Fatihah utk neeya
dan salam takziah utk AP & Fyda..

Cute Scarf in Da House said...

Innalillah....
Sedihnya dgr berita ni.... Al-Fatihah

R.R.Z said...

Al-Fatihah..

:-(

LiYaNa.MaZLaN said...

al-fatihah.

~♥ iella ♥~ said...

lilnalilah... takziah juga wat fyda..

al-fatihah

mama airis said...

alahai..comelnya...al-fatihah utk bby raneeya...dia menunggu ibu dan bapanya di syurga...

aku_dia_foreva said...

al-fatihah..smoga kuarga mreka tbah mhadapi pemergian baby mreka....
mgkin ad sesuatu ALLAh jnjikn...

aku_dia_foreva said...

al-fatihah....smoga kuarga mreka dpt mghdapi ujian ini... mgkin ad hikmah sbalik ini...

REDMINIBEE said...

Salam,Sis...
Comelnyea adik Raneeya nie..;D
Tp sdeyh la bla dngar berita baby meninggal nie...Harap Papa & Mamanya sabar & tabah...Al-Fatihah buat adik Raneeya...

Shykin Moksen said...

Al-fatihah ~

kak wawa said...

Al-Fatihah buat baby raneeya.sedih btol dengar.cam ralat pun ada ye?kesian pasangan suami isteri & mak ayah kepada raneeya.moga tabah menghadapi dugaan yang qjjl berikan ini ya?

melyssa_nadiea said...

alfatihah utk bb neeya..comel nye dia..huhuu..ALLAH lbh sayangkan dia...Takziah ye kak..

mrs. amarita said...

Al-Fatihah semoga ibu bapa neeya tabah dgn dugaan ini..

Siti Azlina Abdul Aziz said...

Al-Fatihah...syurga jua la tempat mu wahai anak ...