Monday, August 1, 2011

Selamat Berpuasa

Alhamdulillah syukur kepadaMu Ya Allah masih berpeluang menyambut Ramadan, semoga tahun ini lebih bermakna. Sudah 2 tahun kai berpuasa penuh, semoga tahun ini kai dapat puasa penuh jugak. Kai fully bf Kydd n masih belum peod hehe. Tahun ni kai menyambut puasa di Kuantan, seperti tahun lepas jugak. Cuma bezanya tahun lepas kai bawak perut, tahun ni bawak Baby AkydKharamy.




ibuuu, kydd dah siap nak balik kampung jumpa nenek n aki

Semalam kai dah sampai Kuantan, kai balik satu kereta dengan MaktehPakteh Kydd. Kitaorang singgah perhentian Temerloh, kai n kakteh makan laksa. Sebelum ni Ma kai selalu cite laksa kat sana best,finally dapat jugak makan. So sapa yang lepas ni berhenti kat perhentian temerloh bolehlah cuba.

muka kai pucat ler plak
tolong lap mulut makteh hehe

Bertolak dari KD pukul 12,dalam pukul 3 lebih sampai Kuantan. Kydd paling xcited bila sampai kampung seronokkkk sangat hehehe. Sampai je rumah terus makan, banyak Ma masak huuuuuuuu tapi sup tulang Ma kai spesellll nyummmm.


Dah lama jugak tak jumpa anak buah kai, Nysha n es. Dah besar panjang diaorang hehehehe, Kydd suka sangat la sebab ada geng. Sebenarnya banyak aktiviti Kydd kat sini + ramai pulak yang melayan hehehe. Satu perkara baru untuk Kydd; bawak Kydd jalanjalan naek motor hehehe. Kydd duduk dalam bakul motor huhuhu. Insyaallah nanti kai update kat entri seterusnya :).

Kydd n abang es

abang es, kydd, kaklong


Oklah kawankawan Selamat berpuasa yek, semoga kita dapat mengerjakan ibadah puasa dengan sempurna. Kepada ibu yang menyusukan baby anda, sebenarnya takde masalah menyusukan even berpuasa. Kai pernah cuba berpuasa n alhamdulillah Kydd pun tahu kai sedang berpuasa. Cuba bitaw anak kita yang kita sedang berpuasa,insyaallah baby akan paham. Hari tueh kai puasa, Kydd tak minum susu kai 7-8 jam hehe. Kalaw dia nak minum pun, juz nak rasa sket tak sampai 2 minit taknak dah hehe. Bila kai dah berbuka jek,terus  menyusu sepuasnya. Tak taulah esok macam mana hehehehehe. Nanti kai update yek. Okeh semua, selamat bersahur :)

5 comments:

alfi kasran said...

selaat berpuasa kak kai

Fariza said...

salam ramadhan kak kai dan keluarga.
kydd comelnya. geram tgk !!!

~Bila Diary Berbicara~ said...

selamat berpuasa...ok nti sy nk cuba bgthu bb saya mcm kai bgthu bb kai tu...hehe

deena awanis said...

selamat berpuasa khai..
its you n baby kydd in my entry..
jom tengok..
http://arvanees.blogspot.com/2011/08/parenthood-expo-mid-valley.html

dd.hasnidar said...

bestnya Kai sebab masih belu peod lagi.hehe.dd siap ter-pregnant semula dh ni.hehe.

ohye.selamat berpuasa untuk kai satu family.terutama akydd.