Tuesday, June 21, 2011

Kellie's Castle


Sebelum ni asyik dengar orang bercerita pasal Kellie's Castle ni, finally sampai jugak huhuhuh. Orang cakap KC ni berhantu, yeke??? Nak masuk Kellie's Castle ni kena bayar RM4.00 seorang huhuhuh. Tujuan ke KC cuma nak lihat bangunan lama n bergambar tak lebih dari tueh takde plak terpk nak tgk hantu hohohoh.

Kellie's Castle ialah sebuah istana kota yang terletak di tepi jalan Simpang Pulai ke Batu Gajah, Negeri Perak. Sapa orang Perok kat sini?? Kalaw nak baca sejarah pasal KC ni boleh klik SINI. Hurm Kai ke KC time cuti sekolah so memang ramai orang. Pengantin baru pun ramai rasanya ada 5 pasang yang bergambar outdoor kat KC ni.

Kydd bila sampai KC,tido nyenyak betul even cuaca panas lena jer heheehhe. Bagus jugak Kydd tido, kang nampak yang bukanbukan plak kekekeekeke. Layan pic ye u olls ;)


kukuh lagik anak tangga ni okeh




anak tangga KC kecik2


Koridor KC




MY FAV PIC

































9 comments:

Naina said...

alahai. lena nya dia tido. penat sgt la tu..

cik fa said...

pernah lalu..
tapi xpnh pun singgah sni

misha.w said...

merata2 kyd tido. bagus tau senang tertido.

suriani sakura said...

best ye g jalan2... lg2 tgk si comel tu tido lg la comel

. F N A . said...

alahai... asal kak kai yg cantek tak gtau awal2. if tak leyh jmpe baby kydd yg shOmel tu skali. huuu~

Bila Ku Kata Cinta... said...

D..pernah dengar jugak pasal ....citer KC yg ...berhantoooo ini...

tak tau beanr@tak...tp ada pngalamn tak brape besh...huhu... last few months balik dr. lumut lalu jalan ni lah..huhu..after few meters my fwens rasa cam dalam kete cam bau+bawak 'sesuatu'..mase tu maghrib..

tak tau..lah imaginasi ke..khayalan ke..

sheela said...

salam.. cntik la skirt akak pkai.. bl d mn ye?

ღ♥.:miZz.nANa:.♥ღ said...

ololo..
comeyynyyeee baby kyd todo:)

adarnadzmie said...

besa dgr jer tempat ni... tak besa sampai lg...