Monday, June 27, 2011

9 BULAN ; meriah dengan gambar dan video huuuuu

Seminggu sebelum nak masuk 9 bulan, Kydd demam. Time tueh kitaorang kat Melaka , asben kai ada event kat sana. Kai terjaga pukul 3 pagi, peluk Kydd rasa panas jek. Letak tangan kat dahi Kydd, Ya Allah panasnya. Terus bangun ambil kain basah, tanggalkan baju Kydd laplap badan dia. Perasaan time tueh, Allah jek yang tau. Cuaca kat Melaka mmg panas, even kai pun berpeluhpeluh kat sana. Kesian Kydd penat tak hilang balik dari Utara dah ke Selatan plak. Alhamdulillah esoknya Kydd dah oke.





22/6 yang lalu Kydd dah masuk 9 bulan, Alhamdulillah Syukur padamu Ya Allah Kydd membesar dengan sihat dan sempurna. Lagik 3 bulan Kydd dah setahun, kejap jek masa berlalu. Hari tueh kebetulan pos barang kai terus tumpang timbang Kydd kahkahkahkah. Berat Kydd skang 8.7kg heheehe.



Kydd ni 'Putera Lilin' tau hehehe. Pergi manamana selalunya kai akan bawak kipas kat dia. Kydd cepat berpeluh macam Abahnya huuuuuuuuu.  Time kat perlis,kitaorang ke Padang Besar. Ekceli first time gak la bawak Kydd kat tempat jenis open. Kesian sangat,Kydd tak selesa + berpeluhhhh merengek-rengek gak Kydd, ish ish ish sorry sayang.

@padang besar, perlis

nampak tak kipas cute tueh? hehehe

Kydd suka menjerit taw hehee, kalaw kai jerit dia pun akan follow hehehehe.Lagi kuat kita jerit,lagik kuatlah dia nak menjerit kekekekekeke.Besar nganga nya hehehe. Kalaw kat Mall pun kalaw mood jerit datang dia jerit jek kuatkuat hahahahaha. Bila bacakan buku untuk Kydd, kekadang dia menjerit huuhuhuhuh.






Kat bawah ni video Kydd menjerit kat Mall kekekeke, time ni Kydd dengan Nenek n Moksu nya. Kai g solat, keluar surau dah bleh dengar suara dia taw.









Macam yang kai cakap sebelum ni, Kydd memang suka mandi. Suka berendam lamalama. Sekarang pun dah pandai merangkak ke bilik air nak main air huuuuuuuu. Pernah terlepas pandang tetiba jek nak sampai toilet dah. Wooo bahya kan kan kan.



kecik pun keciklah, janji dapat berendam hahahaha

Dah makin besar Kydd n semakin manja sangattttttt. Tido memang nak melekat jek tapi paling suka tido bawah ketiak kai kahkahkahkah. Abahnya cakap Anak Ibuuuuu ni ^_^.


ni time tak sehat hehehe

Kai pernah tidurkan Kydd dalam baby cot maksud kai letak dia dalam baby cot tapi kejap jek sebab kai yang tak sanggup nak jauh dengan Kydd hahahahahah klakar kan. Kai dah biasa cium dia sebelum tido even tgh tido kai selalu cium Kydd + Abahnya ;p. Kai rasa Kydd pun takleh tido lelama dalam baby cot Kydd sebab rindu Ibu dia kekekekek. Cuba tgk pic bawah ni, sanggup ke biarkan Kydd tido dalam baby cot sorangsorang :( :( :(



Eh eh nak tau tak???? Abahnya suka sangat nyakat Kydd kahkahkahkah. Xpercaya ke? Sila tgk video bawah ni ;p








Hurm melihat perkembangan Kydd dah boleh berdiri , berjalan dgn bantuan, berguling, merangkak satu rumah, mencari Kai kat dapur, dah pandai nak masuk bilik air mmg satu pengalaman yang baru dan kadangkadang rasa terkejut + pelik ahahahaha maklumlah baru pertama kali melaluinya. Tapi yang pasti kai gembira sangat. Memang betul cakap orang,bila anak dah mula merangkak mmg penat sket Ibu hehehehee 'Penat nak mengejar', tu kira belum dapat kaki lagik hehehe. Semua barangbarang kat bawah kai dah naik ke atas cuma rak kasut jek belum huhuhuhuuuuu. Yup Kydd sangat aktif heeeeeee n yang penting dah bolehla main sorangsorang kekekekeke sebelum ni nak berteman. Tapi still kena pantau.
















Nak tau tak, hari tu pergi Ikea, Kydd taknak duduk dalam stroller. Hurm rupanya dia nak berdiri, so letak kat troli terus berdiri. Bahgia jek Kydd bila dapat berdiri, seronok betul kekekekekeke. So apa la yang kita dapat jangka baby ni kan, kejap jek belajar perkara baru.Tiada yang lebih membahagiakan apabila melihat Kydd gembira dengan apa yang dia buat. Ibu sayang Kydd sangatsangat semoga Kydd menjadi anak yang bertuah dan yang soleh amin.


Kat bawah ni ada video Kydd kat Ikea ^______^





11 comments:

fatinuratekha said...

adore btol fatin dgn family kak khai ni. dan sgt berdoa 1 hari nati pon fatin bole jd ibu. ad beby tomel tomel mcm akak. heee.~

DDHANAN said...

comeylnya akydd!!!geram..
kak kai..smlm akak gi al rawsha kn?hikhikhik....nk tegur tp segan la pulak lgpon nadia dok bz dgn ank yg meragam.huhu..akk cantik!!

ღ♥.:miZz.nANa:.♥ღ said...

weeee...da besar kan kydd..
kejap je masa berlalu :)

afni+hafiz=dani said...

kai, cantik cantik la topi kydd. mana beli??

saharinasaharudin said...

comelnyee kydd :)

MiSs DeBaB said...

comelnye kydd.....rs nk cubit2..hehehe....

CikHaniBhulat said...

comel la kyd..suka sgt..nak cium2 rasanya....hepy family..best kan ada baby..suka baby =]

norshila ibrahim said...

oh bahagianya...comel giler la bby kydd ni..

Fafau De Craft ( Zana ) said...

tahniah khay, blog u kt magazine intrend bulan 7... :) akyd pon ade...

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

fatin : tq my dear insyaallah :)

ddhanan : la yeke, kenapa tak tegur. masa kat al-rawsha pun kydd moody sket nak tidooo ngeee huhuh situ panas sket.

nana :aah kejap jek kan

afni : topi yang mana satu dear

saha : tq dear

miss debab : sila sila cubit kekeke ;p

hani : aah mmg besttt sangat hehe

shila : tq dear

fafau : yeke, okeh nanti kai check tq dear

Shykin Moksen said...

meriah yuuu akydd...... :))