Sunday, May 8, 2011

Selamat Hari Ibu

Selamat Hari Ibu buat Ma tersayang pengorbanannya tak mungkin dapat dibalas. Terima kasih kerana sentiasa mengambil berat hingga ke hari ni. Setiap hari atau 2 kali sehari wajib call Ma, renduuuuwww.1 Mei 2011 Birthday Ma kai, tapi kitaorang adik beradik dah celebrate awal hehehe kasik kejutan sket. Semoga Ma diberi kesihatan yang baik.

Kaklang sayang Ma sangatsangat


Al-fatihah buat arwah Mak mentua kai,semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat amin.


asben kai n arwah Mak


Selamat Hari Ibu juga untuk semua ibu diluar sana dan buat Ibu AkydKharamy eheheehe. Semoga kita akan menjadi ibu yang terbaik untuk anak kita insyaallah.

Video my baby Akyd :)









-------------------------------------------------------------------------


Ni kai nak share email yang kai pernah dapat, mengalir air mata bila habis baca :(

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya. Kos upah membantu ibu:
1) Tolong pergi kedai : RM4.00
2) Tolong jaga adik : RM4..00
3) Tolong buang sampah : RM1.00
4) Tolong kemas bilik : RM2.00
5) Tolong siram bunga : RM3.00
6) Tolong sapu sampah : RM3.00

Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.
1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA

Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA
Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh si ibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata, "Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya.





12 comments:

Peri PiA said...

ibu anugerah terindah :')

masyAllah akydd persis ayah dia la,Al-Fatihah

selamat hari ibu kai

EzSyA said...

slamat ari ibu kak khay!

eksaited sgt dpt jump akak kt kenduri ayu&ay8 smlam! ;)



^SyASyA SaNi^

Mrs Nageb said...

Selamat Hari Ibu Kai.....

mukamkyd macam asben kai masa baby lah...sameeee lah :)

QillaTheCurve said...

Selamat Hari Ibu kak kai..
:)
peluk cium kydd utk sy..hehe.

irenedahayu said...

kyd sebijik mcm asben kaecik2.. memang copy paste...

rose rahim said...

muka amar ms kecik sama ngan akyd!

~..cik PriNCEss..~ said...

hepi mother's dayyy...

Miss FHT said...

muka kydd ni ikut muka abg azmar mse kecik2 lh ye.. sme je muke n mate tu.. huhu

auwcak said...

soo sweet kann...

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

pia : aah sama sebijik hahahaha
ezsya : me 2 xcited nanti jumpa lagik mwahx
mrs nageb : selamat selamat hari ibu jugak. aah sama huuuuu

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

qilla : baeklah :)
ayu : aah copy habis hahaha

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

rose : sama kan hehe
cik princess : tq
mis fth : aah hhehehehee
auwcak : yupppp :)