Tuesday, May 10, 2011

Mom Baby Expo 2011


Sapa yang pergi expo ni sila angkat tangannnnn hahahahahaha. Rugirugi kalaw tak pergi,sebab banyak salesalesale. Kai pergi expo ni hari Jumaat taw,punya lah Xcited kan kekekekeekke. Kai pergi dalam kul 11.30 pagi dengan adik kai tapi asben kai yang hantarkan. Lepas dia hantar kai kat pintu Midv, asben kai terus solat Jumaat kat Bangsar. Time kai sampai orang tak berapa ramai sangat so mmg senang sangat nak memilih barang. Nak tolak stroller Kydd kat dalam tueh pun okeh jek takde berlaku kesesakan lalulintas,trafik berjalan lancar hehehe.

So barang pertama yang kai beli pampers. Pampers brand baru Whoopee namanya,harga RM20 jek untuk 69 keping size M. Murah kan???????? Balik rumah jek kan kai terus pakaikan Kydd pampers tueh n alhamdulillah memang okeh sangat macam pakai mamypoko plak ;p. Pampers Whoopee ni brand baru taw, belum ada jual kat manamana lagik hehee. Hurm nasib kai rembat 4 bungkus boleh ler stok untu beberapa bulan hehehe so berbaloibaloi. Misi utama kai sebenarnya nak beli playmat untuk Kydd,mmg sengaja tunggu expo ni  xnak beli online takut tak puas hati dengan material dia. Alhamdulillah jumpa pun brand Parklon, puas hati ^^.

time ni tgh nak pilih playmat Akyd

Selesai je beli playmat Kydd,terus rengekrengek dah taknak duduk dalam stroller. Nasibla kai bawak Bjorn kalaw tak huhhhh taklarat nak dukong hehehe.

ye tu semua barang Akyd okeh

Nasiblah MakcikKydd ada,kalaw tak mmg susah nak membelibelah hehe. Terima kasih mokcik oi tolong tolak stroller ;p

ni kes terpaksa duduk,ingat sekejap rupanya lama aaaa kesian Kydd borink haha ;)

Dah puas rondaronda,benti jap g food court. Sudah time Kydd kena makan, Kai dah siapkan bubur+brocoli dari rumah letak dalam thermos.  Alhamdulillah Kydd memang takde meragam pun,gud boy baby.


tq mokcik

Lepas siap makan masa tueh dah pukul 2 lebih,asben kai dah siap solat Jumaat, patutnya asben kai terus ke Midv tapi dia cakap jem sangat nak masuk Midv, so dia ke Chawan Bangsar g makan dulu kat sana sementara kai sambung membeli sambil membelah hahahahahah.

my baby so Xcited
mmg puas hati :)

Dah siap beli barang terus kai call asben kai, n dia datang amek kat pintu North Midv. Puas gak nak mencari sebab kurang biasa kat Midv ni hehehee. Kydd pun dah letih sangat, mengantuk hehehe. Lepas kai susukan Kydd terus terlelap heheehehehe. Berjumpa lagik di next Expo insyaallah :).


lena betul :)

My fav pic last week ^_^





22 comments:

chik star said...

waaa !
bnyk nye shopping !!
:DD

e!ya said...

kita ada jumpe kai n kyd yg cumelll..mmg byk shpping..mujur ada pembantu..hehehehe..nak tego malu..

farhanna said...

hurmhh oleh kerana terlalu crowded saya cume msk jengah2 x sampai 30 minit n trus keluar..pulang dgn tgn kosong..sigh~

~Yun~ said...

waa..byknye borong,rmai ckp pampers whopee tu murh..berbaloi beli,hehe!

Mrs Nageb said...

wah banyaknya ibu kyd soppping....nampak u ngan arituh dear~...huhuhuhu :)

zura bahrin said...

seronok tgk sis soping sakan...tp sian dkt zura terlepas expo tu klu x mesti dpt playpen baby murah2 kan..

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

chik star : sket jek kotak jek besar
elya : laaaaaa kenapa tak tego hhehhee ke bz gak membeli belah hehe
farhanna : yeke kena g pagi2 baru okeh
yun : aaah murahhhh hehehe

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

mrs nageb : knp tak tego,sombong ek hukkkkk :(

♥z@z@♥ said...

xtau pun de expo nie..da terlepas..rugi...

misha.w said...

Raisya pon dpt gak playmat. yayy! Tq Ibu Akydd!:)

Along Ayu said...

akyd semakin comel !!
http://akuaablog.blogspot.com

Atiqah Adnan said...

bestnyee,.kai nanti kalau ade baby expo lagi inform qa eak.. alahai sempat ke nie sebelum bersalin../^^

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

kakyu : haiiii rendu

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

zaza : xpe next expo bleh g hehe
shaz : no prob my dear,playmat kydd pun dah ada orang amek,tak dapat yang bleh bawak g travel punya huwaaa

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

atiqah : baeklah nanti kai bitaw awal2 hehe

Jaja said...

as salam ibu akydd,
nak tanya la..beanie hat yang akydd pakai tu custom made ke u beli kat kdai? berkenaan tengok beanie hat yg akydd pakai kat pic last tu.
thanks for sharing info.

Faryza said...

salam.. berapa rm beli mat tu??

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

zaza : xpe nanti ada lagik heheh

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

shaz : no prob, hari tueh saya tolong awak mana tau nanti awak plak tolong saya heheh ;p

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

kakyu : hai kakkkk

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

atiqah : nanti kai bitaw awalawal
jaja : bleh try cari kat mothercare

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

jaja : seratus lebih my dear