Thursday, March 24, 2011

Kyddarl kena checkup

Masuk 6 bulan macam biasa Kyd akan dating dgn Doc Zul kat Pusrawi Kota Damansara n kali ni kena cucuk hepatitis B plak. Sampai Pusrawi dalam pukul 11 pagi n terus timbang berat huhuhu nak tau x berat Kyd turun 300g hihihihi.

Mulamula sampai aktif lagik ehehe
ni dah mamaimamai :)


Hurm dalam 15 minit menunggu,Kyd dah start merengek. Maksudnya nak tido la tue hehehe, so kai dodoikan kejap n tertidola buah hati kai ni :).

lelap dah hehe

Tak sampai 5 minit lelapkan mata, Kyd dah kena masuk bilik rawatan. Doc Zul suruh baringkan dia,apa lagik terjaga n mengamuk sebab kacau dia tido hehehehe. Kesian plak,Doc Zul pujuk Kyd tapi tak de nya dia boleh berhenti nanges hehehe. Lepas cucuk cepatcepat Kai dukung Kyd balik n dodoikan dia terus lelap. Memang betulbetul mengantuk. Dari Pusrawi terus ke pejabat pos pergi pos barang KFGLAM n Pre-Loved. Lepas tueh asben kai ajak minum kat Kayu.

baru bangun tido ^_^

Balik jek dari Kayu kai masakkan bubur Kyd n sementara tunggu bubur masak kai demah Kyd n letak minyak yuyi kat tempat cucuk tueh. Hopefully Kyd tak meragamla,alhamdulillah hari ni dia ok sajer :).

demah Kyd

Lepas demah terus siapkan bubur Kyd, kai bagi Kyd makan bubur + carrot. Bubur n carrot kai tapiskan dulu. Tapi Kyd tak suka la carrot rasanya macam Abah dia huhuhuhuhuh,mulamula dia okeh jek bila dah masuk suapan ke 3 dah tutup mulutnya takmo hahahaha. Tapi kai sumbatkan jugak wakakakkakakaka,bagi sketsket. Macammacam mimik muka time bagi makan kekekekekeke.

sedap ke x Kyd ? ;p
jari kaki lagi sedap dari carrot huhu

Lepas dah siap makan, bagi dia layan Barney hehehe bolehlah buat kerja kejap. Tapi kena tengokkan dia jugak kekadang tertonggeng ke depan kekekekekeke.

I love u

//Semalam Kyd membuang agak lambat dari biasa,pukul 9 mlm baru yakyak. Risau betul kalaw tak yakyak satu hari huhuhuhuh

9 comments:

Noor Hidayah Riduan said...

comel nya bb kyd ni..dh besar dh kn...cpt sgt mase berlalu...

nadia ar-rumaisha said...

haiiisshhh besar dah budak chomel ni....hihihihi rase sekejap jer..

Mrs Nageb said...

hye kydd....good boy...mmmuahhh kat kydd

aiseh tak pernah terserempak lak kat kayu ngan baby kydd nih....auntie pernah terserempak kat The Curve sajork...tapi masa tuh baby kyddd kecikkk jer lagi..huhu

safura zahari said...

demah tu tuam eh k.kai.
hehehe comelnya kydd.

auwcak said...

sekejap jer da besar si kyd ni..comel lak tu

ikin hamdan said...

comel sangat bby kyd..
mate die same cm akk la.. ^___^

Salasiah Ammar said...

kejap masa b'lalu kan khai...tgk2 kydd dah besar..pasni ley jln plak..;p

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

hidayah : aah cepat kan hehe
nadia : aah kejap jek meh datang rumah kat bukit rangin jmpa kyd hehe
mrs nageb : yeke lain kali kalaw jumpa silalah tegur ye hehe
safura : aah tuam hehe
auwcak : makin besar makin berubah2 muka
ikin : tq

aLeen aVriL said...

khai...aleen nak tnya...kat mana khai beli cap/topi mcm tuh kat kydd..

aleen try cr jugak tp xde lah yg mcm kydd pakai