Friday, February 18, 2011

Breastfeeding in Public

Ramai yang tanya kai macam mana kai bf BBKydd if kai keluar jalanjalan. Selalunya if kai ke Mall kai akan bf Kydd sebelum keluar kete lagik so cukupla untuk bekalan dia dalam 3 jam hehehehe. Kalaw terlebih melepak kat Mall kai akan carik Baby Room fav bb room kai kat Sunway Pyramid n One Utama new wing mmg best sangat.Hurm kalaw tempat yang kai pergi tu takde Baby Room kai akan bf Kydd cover dengan selendang ataupun blanket dia heehhe janji tutup apa yang patut. So bagi kai takde masalah nak bf kat public pun,skunk ni orang sangat open. If ada yang pandang,pandang dia balik huhuhuhuh. Ow sebelum terlupa skunk dah ada jual kan nursing cover,try la.

bf kat Genting ;)

// Sebenarnya lagik senang BF Baby pakai baju butang takpun baju leher luas dalam pakai singlet ^^

16 comments:

Salasiah Ammar said...

khai, ada guna nursing tank tak? sbb klu pkai bju yg fit n takde butang, time nak bf susah sikit sbb nnti nmpk perut lak klu angkat bju..

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

hai sal, kai xpakai pun nursing tank.kai pakai singlet yang kain jenis strech punya so senang sangat nak bf disamping perut pun cover dengan singlet tueh la.

Pink Princes said...

Sebenarnyer segan jugak klu org tgk... klu boleh jejalan kt Shopping mall cr yg ade bilik utk menyusu..

NORHARMONY said...

Hai khai..x tahu pula di 1utama ada BF room.mothers room @ the curve ok juga..tadi nampak khai & bb Kydd kat kedai Daiso, the Curve.Shopping ya? Btw, Kydd sangat comel :)

NORHARMONY said...
This comment has been removed by the author.
missaanna.blogspot.com said...

sedap la nama u,btw me here berblogwalking,hee

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

pink princes : kalaw kat Mall yang mmg ada baby room memang kai bf kat baby room kekekek ;) kalaw terdesak sangat selamba jek
norharmony : laaaaaaaa kenapa tak tegoo hehe tq,tak soping window jek

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

missanna : tq

misyaf israfil said...

congrat dapat BF Yr bb..I bb ..dah 17 months..eventho kena korban masa kat ofis, utk sesi pump.sangat best kan sbb dapat BF..BTW, yr bb comel la..Luckly zaman skrg banyak mall dah provide bb room..jadi nk BF x da masalah kan..kalau terpaksa , Bf depan Public 2..pun x da masalah kan..Anyway, thumbs up.!!

♥ wforwanwazan ♥ said...

a'ah kn yg babyroom kt sunway tu best sgt..hihi.. :D

Nur Shazura said...

tahniah khai.....keberanian dan keterbukaan khai akan menjadi contoh pada ibu2 lain untuk terus bf baby masing2...asalkan kita mendapat izin suami dan menjaga aurat....insyaallah ......sha doakan khai dapat bf babykidd sepenuhnya sehingga 2 tahun sebagaimana yg dituntut oleh Islam....alhadullillah...sha baru saja melepasi 2 tahun penyusuan susu ibu tanpa susu formula dengan anak sha...sekarang sedang sesi weaning....hope dapat share pelbagai ilmu dengan khai....

Salasiah Ammar said...

Owh ok2.. Sal pnh sekali bf kat public, mase tu kt Empire hahah wat slumber je sbb tak tau bby room kat mne.. Anyway khai thanks tau share info.. :)

cottonsstreet said...

sy pun penah bf kat public..mase tu kat ikea.dah xsempt nk pegi bby room.org dok usha2 jer.btw kite harus bebangga coz dpt bf bby kite

YATZAKIE said...

kak khai..tahniah yer..sya pon still full bf baby yg da 8 bln ni...samela kite kak..kalo kat mall sya bf baby sya ttp pkai kain lampin dia jer....tutup ape yg patut je kan..hehe..best kan bf baby ni kak.... =)

~~lyna~~ said...

hai khai..lina pn bf bb gak.but so far g mane2 mall x pnh lg msuk bfroom sbb lecehla nk carik2.khai selambe je bf kt public, sian bb kydd msuk bbroom tgk wall jek..hikhik..skrg ni khai xleh lupe bwak nursing cver tau, xpun shawl tu je coverkan..lina klo ttinggal NC tu cuak gak rase.. ;)

deena awanis said...

deena jalan tempat ada baby room jer skrg..dalam kete, bf banyak2..hihhi..sunway pyramid punye bb room sangat best kan..i like!!