Thursday, February 24, 2011

Akyd Kharamy 5 bulan

Haip,pejap celik pejam celik kejap jekkkkkk dah 5 bulan anak bujang kai :)
Akyd dah nak masuk 5 bulan barulah kai dapat dpt drive kete huhuh setelah hampir setengah tahun tak drive huhauhauahuha nasib baik still ingat macam mana nak pandu kereta dengan berhemah kekekekeke.

abaikan orang sebelah tu ek ;p

Jika ada yang tanya apa anak kai dah pandai buat ???? Hurm Alhamdulillah Akyd dah pandai meniarap masa 4 bulan lebih. Memula pk agaknya dia malas kot berat montot,tapi hari tueh terkejut tgk dia berpusing hahaha. Pantang letak jek skunk ni terus pusing Ibunya sangat teruja hehe, so sangatlah mencabar bila nak pakaikan pampers n mandi. Time mandi pun bleh nak pusing gakkkkkkkk aiyoo huhuhuh. Memerlukan kesabaran yang amat tinggi ^^. Pandai merengek,mintak di dukong huhuh buat suara manja woooooooo tang suara manja yang tak tahan huhuhu.


baru lepas mandi ^^

Kydd pun dah kenal orang, kalaw dia takmo orang tueh dia berpaling muka selamba jek huhuhuhuh. But now hobi Kydd memang suka menggeget,barang mainan takyah cakaplah huhuhuh. Kalaw tak dapat mainan tangan kai pun boleh hahahahaha. Nasibla gigi yang tumbuh tueh kat tepi kalaw kat depan omakkk ai pepaham jek ah huhuhuhuh. Tunggu lagik sebulan dah boleh kasik Kydd makan, xcited nya nak tgk dia makan hehehe harusssssssss sabar mahu 6 bulan xclusif BF anak bujang kai :).


Bab tido ni mmg tak boleh nak elak,mmg suka melekat sejak masuk 4 bulan sampailah sekarang. Baby cot??? duk dalam tu paling lama 3 jam jek huhuhuhuh. Nak tido kat sebelah Ibu, bila dia terjaga dari tido dia akan tgk sebelah if kai takde mmg nanges ler,beri tepukan untuk anak bujang kai ni hahahahhaa ;) Makin besar makin menggedik ek. Janji melekat mesti lena, bila dah lena tak boleh nak alih atau usik dia kompem bangun.

lena sungguh
melekat lena
ini paling kelakar hehehe, boleh kydd tertido ini kes mengantuk sangat ^^
Semalam bawak Kydd cucuk untuk 5 bulan (3 serangkai dos yang ke tiga) kat Pusrawi KD. Berat Kydd naik 600g so now dia 7.6kg hehehe. Janganla naik banyak sangat taklarat nak mendukong dahla keje nak berkepik jekkkk hehehe.Alhamdulillah time cucuk Kydd okeh cuma dia nanges terkejut kejap jek bila kai dukong dia dah okeh balik.
on the way
dr zul yang sambut BBKydd


Balik jek rumah, Kydd terus tido. Tapi sebelum dia tido kai demah tempat dia kena cucuk tueh n sapu minyak yuyi. Kai risau dia demam hopefully dia sihat walafiat.


N yang paling penting BBKydd still tido berbedung heheheh,siang tgk keadaan tapi kalaw malam memang wajib ^^. Kalaw tido bedung,dia tido lama sket ehehehehe bedung kan baby rasa macam dipeluk :). Ma kai cakap kitaorang semua bedung sampai 1 tahun huhuhuh. Nak try kat Akyd la huhuhuh.

 .

.
.

.

.

.

.

.

.
.

.

.

.

.


18 comments:

Bellmikenzo said...

comelnyer bbkydd kn bedung :D

OnN!Ey said...

berat bby kydd same ngn berat liya 5mth..7.6kg..
now 6mth xtau r bape..
:)

OnN!Ey said...

baby kydd same berat liya 5mth..7.6kg..
now 6mth xtau r bape kg..:D

http://aniesandyou.blogspot.com said...

waduh..bedung nya mcm sampul gula2..comei comei

ann dhaniah said...

hoho..comei la bby kyd kene bedung.. ;)

Ayuraza said...

alolololo..comelnyer Akyd bendong2..my son dah takmo..3bulan pun dah rimas..tapi lifes be sooo fun dgan anak2 kan kai???...lagi2 bila dah laju merangkak n nak pakaikan pampes..almost half n hour la nak siap...hahaha

dd.hasnidar said...

comeynya kydd.

nadia ar-rumaisha said...

geram tengok akyd... haiishhh ble laa bleh nengok dia lagi.....

♥z@z@♥ said...

kak, mane beli topi kydd tue?

Tqa Zack said...

comel je akyd tym kene cucuk tuh .. hehe :D

sepul said...

hai..agak lama duk baca blog akak ni..boleh la ye saya bahasakan diri akak.
kat mana beli topi akyd yang ada tutup kat telinga tu yg kaler hijau tu? sebab saya duk pusing cari serata kl so far tak jumpa lagi. mau ada pun saiz besaq. tq

mamamarissa said...

cptnya masa berlalu..enjoy masa nie puas2, bila dah berjalan nanti...susah plak nak lekat dgn kita :D

tapi kai, marissa masih nak melekat dgn kakak...sabar jer la

deena awanis said...

bedung sampai 1 tahun??uiyyooo..rafique 2 bulan jer bedung..hihihi

liyana said...

alololo... comel nye... cubit sikit.. :)

wardah said...

oh, good boy la akyd. nyenyak je dia tidur berbedung.

safura zahari said...

hehehehhee sy start ikut blog k.kai since k.kai pregnant 4month kot.now akydd dh 5bulan.so fast...dh besa dh.fuhh~
dh nk dekat 8kg.pas ni kurus ag lah ibu,bedung pon dh pakai kain pelekat dh.hehe

nuruljannah sukhri said...

baby akydd bedung ngan kain pelikat ayah..comel...akak, nk tanya kat mana beli topi tutup telingan mcm baby kydd tu?puas cari.really adore

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

cumelnyer baby kena bedung huhu