Wednesday, December 1, 2010

Kenapa Baby Kydd Menangis

Ini adalah hasil dari kajian kai ;p

1. Nak susu
- BB Kydd ni kalau lapar mula2 dia rengek sket jek, kalau dah 3 jam baru nak nyusu dia punya bunyi aaaaaaaaa memang takleh nak cakapcakap dah harus selak terus huhuhuh

2. Yak yak
- Pernah satu hari kai pelik kenapalah Kydd ni kejapkejap nangis,rasanya nyotnyot dah dodoikan takmo plak tido. Check montot rupanya yak yakk,masa tu kai baru jek jadi Ibu kurang ilmu hehe.

3. Nak mandi
- Ini memang dah paham sangat hahaha, pagi2 dalam pukul 8 dah rengek nak mandi. Kalau lambat sket mulalah hauhauhauahua. Tapi sekarang kai dah try ajar dia mandi lambat sket dalam pukul 9 ke 9.30 pagi tu pun kalau mood Kydd okeh la kekekeke. Petang plak dalam 4.30 ke 5 dah kena mandi huhauhaa. Bak kata nenek,Kydd ni pembersih ecehhhh.

4. Panas
- Boleh tahan gak Kydd ni,takleh panas kena berkipas atau aircond hehehehe. Kalau kai bedung dia haruslah kipas tu dikuatkan sket kalau tak berpeluh2 dah menganggu tidurnya.

5. Nak tido
- Ni kes kalau mengantuk sangat, memang kuatla nangisnya hehehehehe. Tapi memang senangla nak tido,tepuk montot sket jek

6. Nak dodoi / peluk
- Manjalah sangatttt, nak tido kena dodoi dulu. Abahnya la pakar dodoi huhuhuhu, skunk dah beli rocker so senang sket hehehe. Kydd ni kalau tak sihat dia lebih suka tido dipeluk,lebih selesa agaknya.

7. Tak sihat
- Masa Kydd kena selsema dulu, xtau pun. Pelik kenapa dia tido kejapkejap then terjaga nangis. Rupanya dia nangis sebab tak selesa hidung dan susah nak bernafas. Apa lagi Ibu ngan Abahnya sedut secara manual la,sayang anakkk :)

8. Kembung perut
- Kalau Kydd kembung, dia nanges skeksket pastu nak nyot nyot dengan rakusnya. Sekarang ni if dia kembung kai bagi Gripe Water

9. Merajuk
- Pernah terjadi masa kat Kuantan,kai tinggalkan dia kejap sebab nak g berurut. Sebelum keluar kai dah susukan Kydd,tak sampai 10 minit keluar dia dah nangis. Ekceli kai lupa nak bitaw Kydd kai nak kuar kejap huhuhuhu. Dia punya nangis tu sampai terbawak2 dalam mimpi. Kalau dia rindu Aki n Nenek pun dia akan buat perangai n nangis gak hauhauhauhau

10. Bosan
- Ini kisah benar hehehehehe, BB Kydd pun tau bosan okeh hehehe. Kalau dah lama tido atas tilam dia mesti takmonya, harus tukar2 tempat kat sofa ke? atas badan? katil bilik? baby cot? huhuhuhuuu Kalau tak jalan gak kena bawak Kydd kuar jalanjalan. Pernah satu hari tu Kydd asyik nangis jek duk umah,puas pujuk tak jalan rupanya nak keluar ahahha. Kai bawak Kydd g rumah Makteh nya

* ni jek kot,kalau ada tercicir kai update kemudian huuuuuu

Kydd jangan buat muka gitu,Ibu gerammmmmmmmm ;)

// Naluri seorang Ibu , kita lebih kenal anak kita berbanding orang lain ^^

6 comments:

deena awanis said...

awalnyer kydd mandi..rafique kul 10 baru mandi..

Nurul Syuhadah said...

akak..panjangnya bulu mata baby kydd..cumelll giles..gerammmm

Mrs.R @ Emi said...

cantiknyer eye lashes die...
mmg agreed wit' u..
ibu sendri lagik kenal anak dia..so, org lain jgn pepandai k ;)

cik nur said...

seronok eh dah ada baby ^__^

bee2312 said...

betul tu khai...hanya ibu jek yg tahu anak dia..bee sokong...

Daleela said...

cumel2.. nk gigit leh?

hehehe