Friday, November 5, 2010

Bye pantangpantang

Yey!!!!! Hari ni dah 44 hari, ekceli masa 40 hari dah MERDEKA!! huahuahauhauaha. Menu pertama yang kai makan masa 40 hari, ikan masak lemak cili api hehehehe. Woooooo sangat rendu nak makan masakan omak itu. Kai makan amek ikan jek la,kuah dia tu takde la amek sampai banjir nasi hahahaahahah. Semalam kai dah urut lepas hari, baru segar bugar badan ni balik bila kena urut hehehe. Nak dijadikan cerita,semalam kai tinggalkan BB Kydd dengan adik kai Kakcik. Ma kai teman kai g berurut,Ow tak sampai 30 minit rasanya,adik kai dah call Ma kai cakap Kydd dah nangis2. Haiyayayayayayayyaa, Ma kai cepatcepat balik,adik kai yang amek lepas kai dah selesai berurut. Hurmmmm bila sampai rumah jek,woooo mmg sedih jek muka Kydd. Kata Ma dia dah puas ngamuk, maybe dia tau Ibu dia tinggalkan dia. Bila kai peluk jek dia,Kydd bf sampai nangis manja. Bila Kydd tido jek,nangis dalam mimpi then kai terus peluk dia baru dia okeh. Alahaiiiiii merajukkkkkk!!! Kesian anak Ibu. Pagi ni lepas mandi,dia takmo tido dah. Nak kai pegang n peluk dia jek. Sampaikan dia nak tido pun kena kai pelukkkkkk. Wooooo kata Ma,dia takut kai tinggalkan dia lagik agaknya. Pandai betul budakbudak skunk,baru umur sebulan tu. Hampir lunyai gakla kai nak mendodoi jek Kydd ni hehehehe. Puas jugakla nak memujuk BB Kydd harap lepas ni dia okeh balik.
Skunk ni tentunya Kydd dah tidur atas katil sebab tu kai boleh online sambil update blog ehehehe. Oklah kai nak out dah mahu kemaskemas barang,esok kai nak balik Kota Damansara dah!!!!!! Ow sangat rendukan Abah Kydd!!!!!!

BB Kydd 44 hari ; tido + majuk huhu

// later kai cite pasal pantangpantang kai yek =)

7 comments:

Faryza said...

tahniah dah habis pantang....
tapi ada makanan yang tak leh makn gak awal2 ni..jaga2 ye...

Mrs Nageb said...

best eh dah habis pantang :) hehe...nanti updtae ye citer pantang ni eh :)sangat comel baby kyd lah :)

ikin hamdan said...

seronoknye bile ade baby kak kai... ^^

cik EPAL said...

comelnya baby sisss! ehehehe. pasni makin slim lah ea. terasa xsaba lak nak pat baby pulak bila baca blog sis ni. haha

deena awanis said...

dah abes pantang jugak..yeayyy!!
tapi deena still kena extend sampai 100 days bab2 makan..still x ley makan oily food,yang bersantan n spicy foods..

nama.saya.NANA said...

congrattzzz kak kai...
comel la akyd!
smoga jd ank yg soleh n smart ye bb akyd...

Farra said...

Salam ibu kyd...comei je bila baca blog u...nak tanya kain bedung kyd too u beli kat mana yer...comei sgt...