Sunday, October 3, 2010

Keajaiban Akar Siti Fatimah

Yup!!!!! sangat ajaib, akar siti fatimah ni akan automatik kembang sekembangnya bila kita dah nak dekat bersalin. Macam tak logik kan,nak dijadikan cerita masa kat Kuantan Ma kai pernah rendam akar ni. Tapi mmg dia tak kembang langsung huhuhuh. So sebab tu kai balik KD,plan asal nak bersalin kat Kuantan. Oleh kerana mcm lambat lagi,balikla KD dulu huhuhuh. Akar Siti Fatimah ni perlu direndam dengan air masak jek,bila dah kembang air tu kita minum.Kira macam air selusuh untuk mudahkan kita bersalin,insyaallah. Lepas jek kita selamat bersalin,akar siti fatimah ni akan kucup dengan sendirinya dan boleh dipakai balik. Semua ni kuasa Allah,mmg tersangatlah ajaibnya,bila tgk sendiri baru tau. Meremang bulu roma bila tgk akar ni kembang, Ya Allah nak dekat bersalin dah hehehehe. Alhamdulillah syukur semuanya telah selamat.

Masa mula2 rendam
kembangggggggggggggggg

// Akar siti fatimah ni hanya terdapat di Mekah.

14 comments:

n a d e a said...

wah.. unbelievable!b never knew about this. yg tau sblm ni minum air selusuh je untuk mudah bersalin. Allah maha besar.. btw congrats kai! semuanya dipermudahkan..

Live LiFe..LoVe LiFe.. said...

subhanallah...keajaiban Allah s.w.t yg diluar jangkaan kan kai..

Mrs Nageb said...

Kuasa Allah kan kai...my frens pun mcm tuh jugak :)

zaf-neza said...

Salam kai....nk tnya skit..mana nk dpt akar siti fatimah tue yea?leh beli kt mana selain kt mekah ke??

shima said...

aritu pun sblm bersalin siap rendam akar ni..ptg tu rasa mcm lain mcm je..rendam ler..mmg kembang ..x muat bekas nya..tp x sempat minum pun..sbb bb x sbr sbr nk kluar..

miDguRL said...

mmg btl kn...akak sy dlu pn mnum air akar fatimah nie..ble dh dkt b'salin tue kembang semangkuk jd nyer hehe...

btw, slm p'kenalan hehe ;)

ciare (^_^)v said...

salam..nak tanya, u start rendam akar siti fatimah ni bape mggu sblm deliver ek?

1st time sggah sini =)

♥ wforwanwazan ♥ said...

a'ah la..mn nk dpt akar ni eh?

Yan said...

Salam Kai n salam kenal gak.

akar fatimah ni sebenarnya akan kembang bila kita rendam. Amalan akak dulu masa pregnant, bila mandi, rendam kan dia dlm baldi, then kita jirus ke badan dari atas kepala, lastly minum air dari rambut yg kita lurut airnya. Bukan banyak. just setitik dua je. Syarat.

kalau org p Mekah tu, pesan2 lah

Jehan Najib said...

congratulation for your newborn :)

~dYaHaHa~ said...

sis, congrates on ur newborn..suka budak tecit..!! hihi..msa i preggy dolu, parent in law lain style lak. diorg suruh rendam hari2, and buat mandi air tuh..smpai la bersalin..tapi mmg unique la akar tu kan..

missrivebell mumun said...

thanks kak for sharing info.. oo baru mumun taw..

Mr n Mrs Zaidi said...

salam sis kai, nak tnya sikit, Akar Siti Fatimah nie boleh minum airnya bila dah nak bersalin ker...??

mhibest said...

sharin is caring - suppliment untuk memperbanyakkan susu ibu -metrobestmom.blogspot.com