Monday, September 27, 2010

Air Ketuban Pecah

Percaya atau tidak,inilah yang berlaku.
22hb 09 jam 1 pagi ; Masa air ketuban pecah kai tgh makanmakan dengan asben,kakcik,kakteh,adlan n azrul kat Subang,teringin sangat Magie Sup. Ingatkan terkencing,terus check kat toilet restoran tu memang basah. Orang cakap air ketuban tak berbau,wooooooo jantung dupdap dupdap dengan lajunya. Ketar jap,terus britau asben kai cakap nak balik huhuhuh. Pelik jek asben kai sebab dia tgh rancak berborak ;p So kai britau rasanya air ketuban pecah. Wooooooooooo terus lajulaju ke Pusrawi KD,kakcik n kakteh pun follow sekali. Sampai Pusrawi pukul dalam 2pagi,doc check bukaan dah 4 cm huhuhuhuhuh. Ketar satu badan taw!!!!!! Perut mmg tegang tapi tak rasa sakit langsung. huhuhuhuuh. Kena tahan wad,doc cakap esok dah kena bersalin. Haaa!!! tetiba jek kan,asben kai terus balik rumah amek barang kai n akar siti fatimah. Kena tido kat Pusrawi,tapi kai mmg takleh nak lelap mata. Kai n asben mmg tak dapat nak tido,walaupun asben kai cuba dodoikan kai.. mata kai segar jekkk. Nampak luar mcm takde apa2 dalam hati ni 'Ya Allah,betul ke ni nak kena bersalin jap lagik huhauhauhau'. Adik kai terus call Ma kai cakap kai dah kena tahan wad, Ma n ayah kai terus bertolak dari Kuantan ke KD. Ma,Ayah sampai Wad pukul 7 pagi bawak makanan. Kai harus makan dulu bagi tenaga sebab kai mmg tak tido langsung. Wisau tuhan jek tau. Pukul 9.00 pagi kai ditemani oleh asben tercinta masuk labor room. Syukur Alhamdulillah jam 12.45 tengahari kai selamat melahirkan BB KYD(cara sebut : kid) seberat 3.1kg secara normal. Sakit ke bersalin????? Bila dah tgk BB KYD tak rasa apa2 pun ^_____^. Terima kasih buat asben kerana menemani kai dan memberi semangat ketika nak push BB KYD :). Terima kasih keluarga tercinta yang bersama kai n mendoakan keselamatan kai. Semuanya jadi mudah dengan berkat doa keluarga tersayang.

ditahan wad :)
mari tuka baju
adekkuw sayang
posing duluuuuu wehuwww
asben tercinta
ma kuw sayang,tq so much
last posing sebelum masuk labor room huhuh

3 JAM 45 MINIT KEMUDIAN....


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.

Anak Ibu n Abah,Syukur Alhamdulillah

//Seronok menjadi IBU

45 comments:

Mrs Nageb said...

congrats kai...sangat terkejut,tapi memang expecting pun kan...syukur kan semua dah selamat...i lak yang counting days ajer sekarang :)

zidhan a.k.a ember said...

tahniah sis! comei baby, putih..
take care,

sis,i follow..

**sHiKinn** said...

heh sempat posing lg tuh sebelum bersalin..mudah sgt proses kai bersalin.apa pun tahniah yer!!

murnimahyum said...

congrats sis~~~

baby sgt cute!!!

|| A r a W a n i || said...

ya ALLAH..
subhanallah..
sis sempat possing2 lagi even air ketuban dh pecah...
dah hampir sngt dh nk besalin tuh..
nampak macam senang sngt nk besalin tuh..

tahniah siz..
smoga mampu menjadi ibu yg baek..
amin.

Lebah Merah Jambu said...

sis, i saw u at kenny rogers giant KD on ramadhan. 6.9.2010.

Tahniah sis, moga sihat2 aja =)
sgt comel la BB kyd.

take care ;p

twentytujuheleven said...

tahniah...bgi nama sedap2 k...
comel sangat bby

starzieti said...

congrats kak !
alhamdulillah, sumenye selamat n baby sgt comell..=D

Dilakochan said...

Auwww..
Bby KYD yg sgt chumil!
sampaikan hugbuat bby KYD! :)

aZaMieTa said...

tahniah! baby comei (^_^)

cimut munniey :) said...

syukur dah slmt b'salin. comel baby :D

ayish_aril said...

tahniah!!!!

comel sangat bby...

lady XOXO said...

TAHNIAH...comei nyer.. putihhhh toi.. ALHAMDULILLAH cemuanyer berjalan lancar...

puterihannan said...

congrats to u again.... membaca citer kai buat fatin rasa cam gabra seketika (memikirkan mcm mana le pulak aku kali nih). first2 dulu czer, tak de rasa tau2 dh bersalin jek. kali ni harap sgt dpt normal. Alhamdulillah dipermudahkan urusan bersalin kai.. selamat berpantang ek.. n don't forget to BF bb KYD...

aLya said...

congrats kai...shomel banget

anisizatyA.J said...

sempat lagi posing2...heheh btw your baby is adorableee! :)

Chit Ana said...

congraz akak..,muke baby macam akak la ;) btw pe nama baby ye?

~♥ iella ♥~ said...

tahniah2..kami bca pun rasa risau.. apa2 pun dah selamat..tp yg syok tue sempat posing sana sini lagi...hihi

Daleela said...

syukran... dan tahniah.. hehehehhe nak bersalin sempat lagi gurau2.. kurang sikit stress tu kan.. hehehhe

Elia Si Jejariruncing said...

tahniah kak khay..tp ape akar fatimah tu??utk ape?

kupu-kupu_cinta said...

comel sgt2.. congrats sis!

::eLeya:: said...

sis kai~c0ngr8!!
h0w cuteeee,bb akyd.. :)

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

tahniah kai... baby cute sgt :)

rosedila abdul rashid said...

congrats sis!
baby kyd chumel sgt...:)

mRs. JujUE said...

congrat's kai..baby comel..name pun sedap..huhu..date nk dekat la ngn baby kite dulu...2009..huhuu..& kene berpantang time raye jugak..pepun, tahniah ye..:)

norhasniza said...

salam perkenalan...

tahniah dapat baby tau..take care
(hanisofia.blogspot.com)

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

alhamdullilah..selamt sudah..tahniah kak kai..jadi ibu..hehehe...mseti seronokkan..pengalaman pertama..ehhheehe

CiK niNiEy said...

cute baby...ape pn congrates to u n ur husnbd..=)

CiK niNiEy said...

cute baby...ape pn congrates to u n ur husnbd..=)

zaf-neza said...

salam kai..congrate..
mcmne pengalaman time kt LR tue
story skit leh..
anyway selamat berpantang..
bby cute sgt2..ape nama die??

nurayunni said...

tahniah sis..

yusraliyana said...

congrate sis ;)

Rozana Razali said...

tahniah sis.. =))))

Wizza said...

tahniah kai n asben :)

suezen said...

tahniah kai....finally...ari2 i bukak blog u nk tgk u dh deliver belum..n now..finally....wpun i ketinggalan seminggu....btw...ur baby comel;)...hehehhee...congrats again......

ana said...

tahniah...cute baby.. salam kenal

ieyka02 said...

hye akak..best yew da jdik mommy..kak pew nme pnoh bby kyd..mcm unik jew..mst sedap kn nme dye..heheh

ilyannie said...

tahniah kai.. alhamdulillah senang je bersalin.. comelll la baby kyd ni..

uMMUhabibahMohdH!Lm! said...

congrats..well done..ngeeee~wut an experience ;)

peah @ peps said...

kai congrats...hehe..sempat lagi pose sebelum deliver...

Alynn Lynnzay said...

congrates sys kuwhh!

deena awanis said...

ongrats kai for baby kyd..

alhamdulillah..kita dah sama2 selamat jadi ibu..=)

aYun said...

Tahniah kak Kai... Sgt Gorheous ibu muda ni.. hehehe BB KYD pon comel sgt! :) ~ ayun Ayunar

u y u n said...

babeeeeeeeee!! ;)
ank u sgt comeelll ocayh!! congratulationss!;))

SURIA AMANDA said...

wahhh...tak lambat lagi rasanya nak ucap Tahniah....