Thursday, June 24, 2010

Nama Bayi Lelaki & Perempuan

Islam merupakan agama yang sempurna. Maka, nama menjadi salah satu perhatian utama sebagai identiti pengenalan umat Islam. Rasulullah bersabda,“Di antara kewajipan seorang ayah kepada anaknya ada tiga. Iaitu menamakan mereka dengan nama yang baik, mengajarnya apabila berakal, dan mengahwinkan si anak apabila mereka ingin berkahwin.”

AZMAR BIN ZAINOL ABIDIN + KHAYRANY FADZLYNY BINTI HUSSIN
=?

Kai dan husband dah ada nama yang kitaorang rasa sesuai untuk bb kami. Puas jugakla fikir,maklumlah anak pertama hehehe. Tak sangka rupanya cerewet gak hubby kai keekekekkee ;p. Ma n ayah kai dah pesan suruh cari 2 nama,satu nama lelaki dan satu perempuan. Hubby kai nak nama yang simple jek,kai plak nak yang unik2 hahahaha. Macam2 hal sabar jekla,tapi kitaorang dah capai kata sepakat pun nama yang berkenan dihati. Tapi tak taula kalau last minit berubah plak huhuhuh. Semoga semuanya berjalan dengan lancar. Amin

Website nama bayi Lelaki & Perempuan


//if ada website2 lain bolehlah share. TQ

8 comments:

~♥ iella ♥~ said...

nnt akan diusahakan utk berfikir..hehehe...
(nnt mesti ada banyak nama sbb atok2 and nenek2 pun nak kasi gak...)

deena awanis said...

we ols pun spare 2 names..1 boy and 1 girl..actually nama untuk baby girl tu we ols dah berkenan since before preggy lagi..the boy name tu mula cari bila scan ari tu nampak "pedang"..hikhik..

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

iella : hahaha tau takpe
deena : hahahahahaah yeke. nama boy hubby kai dah lama pilih. dia mmg berkenan sangat nama pun. ikutkan jekla.. kekekekekee

mama nadzmy said...

akak yang penting nama tu biar senang sebut dan x perlulah panjang2 sangat. kalau dapat baby boy oklah,kalau dapat baby girlkan dah payah..kesian kat bakal menantu akak nanti nak sebut masa akad nikah.
hahahahhaah!!!

kalau boleh biarlah ada maksud yang baik2.. ;)

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

takdelah. husband akak sebut nama akak skali lafaz jek taw :)

mama nadzmy said...

nama akak senang...sedap lagi tu...yang pasti lain dari yang lain.!!! ada sorang kawan mas ni nama dy memang payah nak sebut..x tahulah caner mak bapak dy dapat nama ni...mula2 nak sebut pun memang payah...cuba try sebut nama ni
HAIRNIESUZIEZIZA

aZaMieTa said...

sbb name hubby kai simple jek
so dia pong nak cari name yg simple gak kot.
mcm kai, kan name kai unik
jd kai pong nak cr name yg unik gak.
rasenye camtu kot ;)

Drama Mama said...

haaa semoga dapat choose the best name for the little sunshine. nama tu penting sebab dengan nama tu lah kita akan panggil dia nanti. it's like doa jugak.

http://twinkywinykstars.blogspot.com