Friday, June 25, 2010

Perut gatal

Normal yek,orang mengandung kulit perut gatal2. Erkkk kai dari kelmarin perut gatal sgt!!! Mula2 ada garu gak sket,then ma ckp takleh garu sgt nanti kulit berparut.
Masalahnya sekarang,gatal sgt!!!! Ada cara ke nak hilang gatal huhuhu. Ma ckp perut mmg akan gatal sebab kulit dah tegang. Ow maa xtahan gatal ni :(
Tolong tolonggggggggggg

13 comments:

tya(",) said...

kelakar la sis ni..
masalah gatal sangat ye sis..memang normal sis..sis sapu bio oil tu..
nanti kulit tk ade parut..strech mark time mengandung tak nampak nanti pas bersalin wahhh mcm kain batik bentuknye..ekekek

NOORWAHIDAH MOHD RIDZUAN said...

erk..jgn garu...tooolonglah.i pun mmg sgt gatal msa preggy tp telah ditampar berkali2 tgn tu oleh suami bila dia nmpk gaya ala2 nk garu perut. usap2 je perut tu. klu x, jd cam sedara i.perut dia dh rupa belang harimau! sbb dia garu ngn sikat.perut i lgsg x de mark pape sebab telah menahan dr dri garu.he..he.. told u, its really worth tahan gatal tu bila u tgk prt u sprti sediakala (",)

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

Tya : hahahahha ya allah gatal sgt tyaaaaaa aaaaaaaa rasa nak jerit2 jek. Saba2 dugaan2. Adddooiiii mmg sis sapu pun minyak. Mcm nak garu tapi gosok2 jek ngan minyakkkkk. Tapi still gatall. Makin menjadi2 ada. Huwwaaaaaa
Wahidah : itula ma kai dah pesan jangan garu. Hahahahahahaha sedang cuba menahan nafsu menggaru. Adoooiiiiii tolong2 gatal sgt :(

OnN!Ey said...

hiiihi...mmg gatai k.kai..
ony 7bln keats ni baru rase gatal...dulu x..
mak de pesan jgn garu nanti parut...gosok2 je..if nk garu gune sikat cz kuku bisa..
yap..sapu johnson bby or bby oil tok kurangkan stretch mark..
:)

irenedahayu said...

betul kai.ayu dah 2minggu dok menggaru.kako belaga dgn kain rs miang jek..sapu minyak pun x jd apa.ayu ingat nk p farmasi je tanya ada ubat x leh stop gatai tu...

deena awanis said...

memang sume akan alami kot..i pun ada jugak rasa gatal tu..tapi tahan jer laa..tapi sejak i amalkan sapu losyen before tdo, alhamdulillah dah ok...

kimmy said...

boleh guna bio oil atau cocoa butter cream (eg : palmers product)
asalkan jgn garu,klu tak tahan gosok2 dan usap je.tp itulah,bila garu sedap je rasa kan..hehehe

ANIEMZ said...

salam akak.. memang camtu..normal la tu sebab perut dah start nak strech kan.. kalau saya, time sapu bio oil tu lagi rase gatal.. haha.. tak tau kot2 saye yg pelik.. tapi memang kalau kite garu akan jadi parut.. jadi, kalau rase gatal, buat2 donno je.. tapi gatal ni, yg besh nya ubat nya adalah garu je.. hihi

dDhAsNidAr said...

hallu..menyampuk jap.kalau time prgnant mmg ada time akan jadi gatal perut tu.u pakai krim Palmer's..Cocoa Butter Cream sbb i pn pakai krim nih.ni dh masuk anak kedua n i still used it!
jgn garu tau nanti lagi dasat parut tu..mcm mak tiger!

g-an said...

sis, jangan garu2 nanti ader stretch mark nanti pas pregnant..kulit perut x cantik g :p but try to use lotion or minyak zaitun...

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

skunk ni gatal2 datang time nak tido. huh mmg sangatla tak tahan. kai letak bedak baby. gosok2 then mengeras jek perut. suka digosok kot. wkakakakaka. tahan jekla walaupun ada gak garu anak2 jekkkk ;)

ayuali said...

ye betul...bio oil mmg yg terbaik dan x bahaye...

farahfad said...

haha..kai kite plak xdk rase gatal2 lg nie..wisau plak...xnormal ke...heheh..tp prot mmg tegang la