Monday, October 7, 2013

Persiapan Birthday Akyd & Alee di Yukids The Curve

Tema Party : Thomas & Friends
Tema warna : Merah & Biru

Kai booking tempat jam 3ptg dekat Yukids. So kita boleh start deco jam 2.30 petang. Tapi oleh kerana kesesakan lalu lintas 2.45 ptg baru sampai. Fuh mmg kelam kabut dibuatnya hahaha. Kai datang awal dengan MatehPateh AkydAlee,tq so much MatehPateh. AkydAlee tgl kat rumah dengan Abahnya sebab diaorang tidur,bagi cas bateri dulu. Nasiblah kai dah praktis deco dekat rumah (over kan). Tapi bagi kai penting juga kita tak tau hal2 kecemasan kan. Sampai je kat sana terus letak2 je sambil tangan menggeletar dan perut senak kecut hahahahahahha.


Banner Thomas & friends ni kai mmg sengaja letak gambar semata supaya boleh pakai balik nanti letak dalam bilik diaorang sampai diaorang besar gitu ehehee. Sayanglah kan, buat mahal2 then pakai sekali je. Membazir tueh.


Oleh kerana dekat banner takde nama diaorang, so kai kena buatkan satu deco lain utk letak nama Akyd & Alee.


Sebenarnya puas juga nak fikirkan idea design label dekat botol mineral ni. Ini adalah design ke 5 yang kai buat. Abahnya pilih yang ni,katanya cun. Enh yeke hahaha. Maklumlah 2 birthday kan. Kena bagi design tu nampak adil.


Ini adalah design untuk nampak cute2 dengan apam yang kai tempah, warna harus mengikut tema merah & biru.



Ni last minit dapat idea untuk printkan biodata diaorang. Yup diaorang berkongsi hari lahir yang sama bukannya kai buat sekali birthday party untuk jimat kos. Tapi mmg jimat kos juga sebab hari lahir sama kekekekeke.



Kiri kanan meja kek, kai letak gambar Akyd & Alee time alee baru dilahirnya dan gambar mereka yang terbaru.



Alhamdulillah, siap je deco kek n makanan sampai. Memang ngam2 hehehe. Tq tetamu yg datang awal, nasiblah boleh bawa anak diaorang main dulu kan ;). Tq juga sebab pakai mengikut tema merah & biru.
Apam ni boleh tempah dengan kak emy. Boleh like fb dia (i cook i bake).


Kek plak kai tempah dengan Azlindah Hassan. Kai order ni kek red valvet mmg sedap sangat. Boleh check fb dia.




Deco dah siap seperti yang kai rancang. Syukur sangat, untukmu anak walaupun AkydAlee tak faham apa2 lagi, harap bila dah besar nanti bila tgk entri ni akan terharu hehehe.



Btw Anak2 kai sampai lambat sikit 'kata pengantin' hahahaha. Mmg super Abah boleh angkut anak dari rumah ke Curve. TQ suami tercinta, tanpamu siapalah isterimu ini :).



// Entri seterusnya kai akan update gambar majlis hari lahir Akyd & Alee ye.

8 comments:

suezen said...

wahh meriahhh deco nyer, kalau kt yukids tu dorg tutup for public ke:P

nurul harnani said...

CREATIVE LA KAK.. da mcm party planner pulak.

happy belated birthday akydd n alee..

jd anak soleh ye syg.

ita citot said...

Nampak kurus nye kai.. Bergusti dgn 2 hero ek. Hehehe... ;)
Cecepat update yeh =)

FiQa said...

alahaiii. sweet la mummy neh. hehe.
mesti anak2 terharu bila besar nanti... btw, hepi besday dua2 nyaaaa! moga jadi anak soleh untuk kedua ibu bapa.. :)

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

suezan : dia ada party room dear hehe

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

nurul harnani : utk anak bolehlah, kang buat untuk orang lain jadi lagi kelam kabut hahahaa

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

ita : gusti tu pasti hahahahahhaa

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

fiqa : tq so much, insyaallah amin