Tuesday, March 19, 2013

Aquaria KLCC

my jantung hati Akyd Kharamy #2y5m & Alee Khaeyr #5m23d


Selalu hari minggu kalau tak lepak kat rumah bawa Akyd & Alee ke playground. Tapi kali ni bawa anak2 ke Aquaria KLCC. Tiket nak masuk Aquaria untuk dewasa hari minggu RM38.00,anak2 free (bawah 3 tahun).

Sebelum ke KLCC kitaorang dah siap topup Touch n Go kot2 orang ramai boleh la touch sahaja. Tapi boleh plak hari tu ,touch n go Aquaria out of service. Nasib la orang tak ramai sangat kan. Maybe orang ramai serbu Matta Fair.

Masuk je ,ikan yang first skali ialah Piranna. Teruja anak hehe. Bukan anak je makbapak pun. Akyd memang suka fish, xcited dia. Dia takut tgk snake la,bukan Akyd je ahahah kai pun sama tak berani nak tengok. Btw kat dalam Aquaria ni panas tau, berpeluh2 anak huhuh.

piranna u olls

nak dukong

Hurm sebelum masuk tunnel,Alee dah merengek. Terus transfer Alee dari stroller ke Bjorn, dia nak tidur.
Abangnya plak xnak masuk dalam tunnel. Menangis takmo herannnnnnn. Rasanya sebab macam gelap kan, dia rasa macam tak selamat kot. Drama kejap la dalam tunnel tu hahahaa.
Teruja kai tengok shark!! Besawwww bak kata orang Melaka ;).



kyd menyanyi lagu spider time ni haha ;)

Secara keseluruhannya (mcm buat rumusan plak kan haha), kai rasa seronok g Aquaria bawa anak2. Satu pengalaman yang baru. Insyaallah lepas ni boleh plan ke tempat lain plak. Maybe Taman Burung.

CU olls di lain entri,btw time ke Aquaria ni kai pakai hadiah birthday dari Suami. Finally idaman hati TQ so much sayang.



Boleh tgk video yg sempat kai ambil di Aquaria.




// Sakit kaki oi berjalan dari KLCC nak ke Aquaria jauh gak,balik lunyai hahaha :)

7 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Assalam Khai..
Berkenan la dgn kasut tu...
Beli kat mana?

Dilakochan said...

sisss, pakai red cherry dr martens?!!
wheeee idaman hati gak tu!

Kuazue Mohd said...

siyok nyer mereka...bilalah kakzu nak sampai ni..

NURUL JAMIAN said...

cantiknya seluar dgn kasut kai

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

suami yang belikan, doc marten dear @miss mirror

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

hehhehehe nnt beli ke dila

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

nnt kakzu gi k