Tuesday, January 15, 2013

Soalan yang sering ditanya oleh pelanggan tentang IBU KOLAGEN/PURE COLLAGEN

IBU KOLAGEN 100% ASLI, TIADA BAHAN KIMIA


// CUBA DAN RASAINYA SENDIRI HARGA BERPATUTAN, BERMINAT BOLEH PM OR WHATSAPP 0162534303.

Q: kalau orang mengandung boleh makan tak PC ni? tak ada effect ke?
A : Boleh. sangat-sangat digalakkan lagi mengambil PC untuk dapatkan nutrisi tambahan sambil menyihatkan bdan dan mencantikkan dir i. Malahan ia akan mencantikkan kulit bayi anda.

Q : Saya sekarang mengandung dan tengah makan PC tetapi muka saya masih berjerawat. Kenapa ya?
A: Ada 2 kemungkinan:1.kemungkinanan badan anda tengah mengeluarkan toksin kerana salah satu kesan penggunaan PC adalah mennyah toksikkan badan . 2. kemungkinan badan anda tidak memberi tindak balas terhadap PC tetapi menyerapan PC anda disalurkan pada bayi anda. Kekadang apa yg Si Ibu makan hasilnya tidak pada si ibu tetapi pada si Anak yang dikandung.

Q : Ibu yang tengah menyusukan anak boleh makan X ?
A : Ibu-ibu yang mengandung atau menyusukan mempunyai keperluan yang lebih tinggi bagi iodin sebagai mereka mesti membekalkan kedua-dua mereka sendiri dan anak-anak mereka. Linus Pauling Institute mengesyorkan 220 mcg iodin setiap hari semasa mengandung dan 290 mcg sehari semasa penyusuan. Jumlah ini mungkin berbeza bergantung kepada kesihatan anda dan kesihatan anak anda. Pembekal penjagaan kesihatan anda boleh menyediakan anda dengan cadangan tertentu.

Q : Kanak-kanak boleh makan X ?
A : Kanak-kanak antara umur 1 dan 14 memerlukan iodin kurang daripada bayi atau dewasa.-Antara umur 1 dan 8, kanak-kanak memerlukan 90 mcg iodin setiap hari untuk kekal sihat. Kanak-kanak antara 9 dan 14 memerlukan 120 mcg sehari.-Bayi memerlukan tahap yang lebih tinggi iodin, walaupun mereka dengan mudah akan mendapatkan ini dari susu ibu, dengan mengandaikan ibu tidak kekurangan. Bayi memerlukan 110 mcg sehari antara kelahiran dan 6 bulan umur. Bayi antara 6 dan 12 bulan memerlukan 130 mcg setiap hari.

Q : Saya dalam masa MENOPAUSE , adakah selamat untuk saya makan PC ini ?
A : Iya, selamat dan disarankan untuk memakan PC ini kerana PC ini menstabilkan hormon bagi masalah yang di alami oleh sesetengah wanita yang tengah menopause

Q : Saya dapati PC boleh menghilangkan masalah KEPUTIHAN?...bagaimana ?
A : Itu adalah benar. PC bersifat sebagai ANTIKUMAN dan ANTIBAKTERIA dimana ia memnyah toksid badan dan menghilangkan semua masalah keputihan

Q : Apa beza PC UNGU+BROWN dengan PC warna COKLAT+PUTIH ?
A : Khasiat pada PCUNGU & PC COKLAT +PUTIH adalah sama kecuali PC UNGU memiliki tinggi kandungan ANTIOKSIDA nya. Dimana ia bertindak sebagai agen penghalang radikal seperti pencemaran , habuk , asap rokok dan sebagainya. Ia juga bertindak sebagai agen awet muda.

Q: Adakah khasiatnya bertukar sekiranya PC dimakan atau diminum dengan bahan lain?
A : Tidak. khasiat di dalam PC tidak boleh bertukar dengan sekadar campuran lain. Ia hanya boleh ditukar dengan haba yang sangat tinggi kerana ia bersifat PROTEIN.


Q : Yang mana satu betul bagi kuantiti air untuk rebus PC?
A : Bagi saya semuanya betul. Rebuslah PC mengikut kekentalan yang kamu ingin kan. ada pengguna lebih suka tebal PC , jadi kurangkan kuantiti airnya. Ada pengguna lebih suka cair , jadi lebihkan kuantiti air semasa rebus PC.

Q : Apa beza Pure Collagen @ Rumpai Laut yg dijual ini dengan Kolagen yang banyak dipasaran.
A : Pure Collagen yang dijual ini dalam bentuk bahan mentah, maksudnya ia adalah asli tanpa sebarang bahan kosmetik yang banyak bahan campuran seperti bahan perisa dan pewarna.

Q : PC ini ada kelulusan KKM? @ ada tanda Halal? A : Bagi saya PC ini tidak perlu ada tanda halal atau kelulusan KKM. Seperti mana anda beli ikan masin,masih bahan mentah yang tidak perlu kelulusan KKM @ tanda halal sebab anda tahu ia halal dan untuk pastikan ia bersih anda perlu cuci sebersih-bersihnya untuk makan PC. Q : Berapa lama PC ni boleh bertahan yer?
A: Selagi PC ni dalam keadan yg bertutup rapat, ia kan bertahan lama sehingga 2 tahun.

Q: Kenapa yer saya mkn PC ni rase mcm nak demam, hidung berair.. Muka mata jadi gatal2? adakah sy tak sesuai mkn PC nie?
A : Sebenarnya anda kurang minum air mineral..sebab itu sistem badan jadi agak terkejut.

Q: Berapa banyak yang perlu saya ambil air masak@ air mineral?
A: Sekurang-kurangnye sebanyak 8 Gelas sehari bagi melncarkan sistem perkumuhan dalam badan

Q: Berapa lama nampak kesan??
A: Ia bergantung kepada seseorang individu. Ade yang nmpak perubahan setelah ambil PC ni selama 2 minggu, ade nampk perubahn setelah ambil PC ni selama 1 Bulan. Selamat membaca untuk pengetahuan...

No comments: