Wednesday, February 8, 2012

1 tahun 4 bulan



Seminggu selepas kyd masuk setahun 4 bulan, banyak perubahan pada kyd. Paling drastik, dia dah nak tido dengan abahnya. Sebelum ni jangan mimpi la abahnya dapat tido berpeluk dgn anak bujangnya tu kekeke. Kena peluk kejap pun meronta2 n nangis nak pergi ke Kai. Yup mmg terkejut sangat sbb dia sendiri pergi ke Abahnya n tido atas badan abahnya. Kembang hidung abah hahahah. Bangun pagi pun dia tak kisah kalau kai takde janji abah ada. Sebelum ni minta maaf la kalau bangun takde kai kat sebelah berdrama lah dia. Yup anak ibu n abah dah besar. Sekarang ni kalau nangis cari abah,wahhhh nak abah pujuk. N nak tau tak???? kai jeles huwaaaaaaaaaaaaaa :( :( sobs sobs sobs.
Erm n nak tau tak, kyd sekarang dia nak minum FM. Kai bagi FM ILHAM, susu terapi al-quran. Sebelum ni mmg tak nak langsung. Fav dia cuma vitagen jer. Kai saje bagi dia FM sebagai makanan tambahan dia. Alhamdulillah dia bleh terima, adalah dalam 100ml sehari dia minum. Dah besar ni ha baru pandai guna botol susu hahaha padahal botol susu ni la barang pertama kai beli barang pregnant kan Akyd hehehe. Tapi jangan salah paham kai still bf dia sampai umur dia 2 tahun insyaallah. Semoga Allah permudahkan perjalanan itu.




Hobi kyd sekarang membaca ABC,alif ba ta. Walaupun berterabur tapi okeh juga ada dengar bunyi2 tu hehehhehe. Sebutan2 yang kai paham bila dia cakap ; nak nak nak ,ball (boll),no no no no,air,cat (miawww). Suka sangat dengan tayar ataupun barang yang boleh berpusing2, tak kisahlah apa pun janji dia bleh pusingkan. Kekadang tgh berjalan kat mall, nampak tayar stroller orang nak terkam je hahahaha.


Sekarang abahnya ajar kyd duk seat belakang kalau kitaorang keluar jalan2. Kyd duk seat belakang kalau g tempat dekat je la, jauh bahaya plak kan hehehe. Dia pun ok jer, redha je hehehehehe. Gud boy Akyd Kharamy.



Yup Akyd dah besar, nampak sayangkan adik maksudnya baby aaron. Kalau aaron nangis je dia cepat2 tepuk tak pun dia ambil tangan kai minta tepuk badan aaron. So sweet. Maybe dah bleh bagi adik kat kyd kekekekekee. Umur pun bukan muda lagik ;) Later berblog lagi. mwahx




11 comments:

ratna said...

Ha ha ha...ini baru namanya anak jantan...rapat dgn abahnya...main yg roda2.. Cutenya!

aishah jamrek said...

kat mana kai beli FM ilham ya?

c H i N t A said...

kai..nak tanye mane nak dapat susu ilham tu..btw ok ke dienye sume2 khasiat?

FiQa said...

bagus Akyd, kanak2 umur camnila mudah mengikut dan meniru, jadi akak mmg patut kenalkan huruf2, bacaan2...

masa ni jugak la kita patut terapkan nilai2 murni, sebab dia dah faham, dan makin membesar...

:)


nak jumpa adik Akyd boleh tak???


:)

bEe HoNeY said...

ssemoga akyd ters mbesar sbg ank yg soleh...amin...

Mrs Nageb said...

alalalala sweet akyd :) dah besar dah eh.....
later kai boleh citer pasal susu ilham ni plak..sama2 lah kita teruskan bf baby sampai 2 tahun kan.. :) insyaallah

suezen said...

cpt je masa berlalu...following ur blog since u x pregnant lg...til u dh beranak n ur son dh sethn lebih:)...

dh masa nk bg adik kat kyd dh tuh:)

deena awanis said...

wow!!akydd dh ready utk dpt adik ey??=)

cHukiEs ChUk said...

so sweet....
http://chukpunyer.blogspot.com/

cHukiEs ChUk said...

so sweet

http://chukpunyer.blogspot.com/

cHukiEs ChUk said...

sweet...

http://chukpunyer.blogspot.com/