Thursday, July 21, 2011

Update Kydd 9 bulan

Yup kejap je masa berlalu, esok tengahari Kydd dah masuk 10 bulan. Ni pun curicuri update belog sementara anak bujang tengah tido lena hehe. Kydd skunk manja, Kydd sangat manja tak boleh berenggang walaupun kejap. Bak kata Abahnya seperti yang kai pernah update dalam entri sebelum ni "anak Ibu". Nak buat keje memang kena lajulaju. Masuk toilet kekadang bawak Kydd skali dudukkan dia atas mangkuk jamban tueh kahkahkahakah. Kalaw nak senang gantungkan dia kat badan pakai kain batik ;p.



Skang kalaw g jalan dia dah taknak duduk dalam stroller,nak berdukong jek. Kalaw letak dalam bjorn baru okeh. Stroller?? no no nooo ;p . Kalaw beli barang dapur blehlah duduk kat dalam troli dia kejap tueh pun tgk mood huhuhuh. Pengsan!!! hahaha berat skunk dah 9kg ngeeeee.

ikea cuci mata ;)

kat tesco tengah membeli barang dapur hehe


Anak korang dah bleh main sendiri ke??? Bilerlah agaknya Kydd ni boleh main sorangsorang ek. Ke Kydd nak adek?? hahahahahhaha . Hari tueh bolehlah kejap lepas tueh taknak dahhh. Pengsan lagi!!! kalaw harihari nak berteman main kekekekekeke. Kydd boleh main sendiri dalam 10-15 minit tengok keadaan kalaw tak 5 minit jek terus cari kai ;0. Tapi kalaw dia tengah mood nak pusingpusing rumah,habis semua tempat dia merangkak. Kalaw main habis semua mainan dia campak. Abahnya la ajar campak jauhjauh haiyaaaa. Takpe Abahnya jugak yang tolong kemas kekekekeke. Kalaw nak cite bab jatuh takyah cakapla,selalu la jatuh huhuhuhuhu baby boy lasak sket semua nak try ye tak. Takpelah bagi dia Xplore.

happy :)

tolong kemas :)


Ni ada video Kydd jatuhh kekekeke ;p











Kydd dah boleh jalan???? Ramai jugak yang tanya hehehe. Jawapannya belum lagik la hehehe baru pandai jalan tapi kena pegang sofa meja makan almari dll hehehehe. Kat bawah ni ada video Kydd lagik.








Anak korang dah boleh tido dengan sendiri ke? Kydd belum lagik la tapi pernah lah satu hari perkara ajaib berlaku hahahahaa. Kydd tido dalam baby cot dia tueh pun sebab kai letak baby cot dia kat ruang tamu ekekekeke. Tapi satu hari tu jekla ;p


seronok kalaw berteman ;p

Kydd skunk ni pantang kalaw orang nak keluar pintu rumah hahaha. Nak ikut nak g jejalan. Bergoyangoyang kaki nak keluar rumah. Siap nanges jerit punya kalaw tak dapat ikut huuuuuuuuuuu. Kalaw masuk kete nak tengok luar, kalaw duduk seat kat belakang nak berdiri kat tingkap hhehehehe macammacam kan. Kai pernahla bawak Kydd naek kete berdua jek dengan dia. Letak dia kat sebelah pakaikan seat belt hehehehe. Tapi kejap jeklaaa hehehehe.


Kydd ni pandai bergurau taw hehe. Kydd kalaw orang buat tak tau kat dia mesti dia panggil heyyy eyyy ehhh.  Kydd suka sangat buat muka cute huhuhuhuhuh. Mana mata?? mana mata??? kelipkelip matanya cute kan kekekekeke ;p. Kat bawah ni ada video Kydd n neneknya dan satu lagik video Kydd ngadangada dengan Ibu.









Kalaw nak cite pasal Kydd ni memang tak habis hahaha. Panjang lagik sebenarnya nak taip tapi masa amat mencemburuikuwww. Ini kira okehlah dapat gak update hahahahaha. Okehlah next time update lagik eks. Nak tengok lebih banyak video Kydd boleh cari kat YOUTUBE : search ----> baby kydd.


My fav pic

.

.

.

.

.

.

.

.





9 comments:

Shykin Moksen said...

boy mmg begitu kai..rpt dgn maknye..
fayyadh da 5thn ni pun stil tido bwh ketiak kin ni..nasib baik anak kin 2 boy. sorg sebelah ketiak.. hahaha

cik hani said...

makin lasak baby kydd..

deena awanis said...

betul la kydd..baby boy ni memang melasak..rafique pun asyek jatuh je skrg ni..=(

Ayuraza said...

aah..sepanjang hari pun tak habesss citer kalo sentuh bab anak nak membesau ni..akyd dah beli baju raya ke???

sikgago said...

he is soo adorably cute. Charming nyer....

♥ wforwanwazan ♥ said...

kydd macho la..jatuh tk nangis pn.. suara ibu bes agah2..kydd la comel je gelak2..hihihi

yanie anuar said...

ziarah n follow

Gifts Grants Shop said...

hye...comel laa topi2 kydd pkai tuu..beli ktner erk??ehehhehe

Gifts Grants Shop said...

comel laa kydd pnye topi2 tu sume...beli ktner erk??comelss jerr..cool!!