Friday, March 18, 2011

Expo Motherhood 2011

"Mokcik mokcik mokcikkkk tak kira yu kena teman ai pergi Expo baby gak,banyak barang nak beli untuk Kydd lol ^^".
Tq so much mokcik kerana sudi menemani ai yek sayang banyakbanyak huahuahuaha. Mokcik Kydd menjemput kai n Kydd dalam pukul 11 pagi, dalam pukul 11.30 dah sampai Midv. Soal parking???? jangan ditanya huahuahauha, 2 kali pusing baru dapat parking Alhamdulillah selalunya mudah sangat nak parking sejak ada baby ni hehehe. Ekceli time nak keluar rumah ni Kydd dah mamaimamai gitu hehehe, silalah lihat pic dibawah muka ngantuk huhuhuhu tapi tetap sempat posing. Anak Ibu kan!!!

Akyd kesayangan semuasemua orang :)

Macam biasalah,masuk kereta bf Kydd n tido dengan lena nya. Sempatlah Kydd charge bateri jap hehehe. Sampai Midv MokcikKydd memegang jawatan menolak Mclaren Kydd hehe gud gud TQ Mokcik.

baru sampai Midv
muka baru bangun tido
Destinasi pertama bila sampai Midv ke mesin ATM la, cucukcucuk hehehe. Then terus ke Expo, ramai jugak orang tapi tak la bersesak lagik. First booth yang kai memborong nursing bra,  kai beli sleeping bra. Menambah koleksi yang ada hehehehe bukan pembaziran yek ;). Jalanjalan lagik kai nampak Booth Buds kat bahagian belakang skali. Sebenarnya mmg ni pun tujuan asal kai. Memang harga kat sini murah berbanding harga kat kedai contohnya kalau Super Soothing Rescue Lotion kat kedai RM49.90 kat expo ni RM39.90. Berbaloi tak???? So kai merembat mandian untuk Kydd,lotion n Body Massage.Sungguh puas hati ^_^.

semua barang ada sale
untuk Kydd :)

Dari booth Buds jalanjalan ke Booth lain jugak heheh. Hurm nak tau tak kai jumpa seseorang yang berjasa untuk negara kat expo tueh??? Sila teka?? huahuahauhauha. Kai jumpa Dr Sheikh Muszaphar Shukor Al Masrie, angkasawan Negara huhuh. Mclaren Kydd betulbetul parking sebelah Dr Sheikh masa tueh Dr Sheikh tengah nak membeli buku kanakkanak if tak silap la hehehe. Dr Sheikh sempat tegur cakap Baby Boy yek then pegang kaki Kydd hehehehe. Tak dapat nak bergambar sebab sesak kat situ hehehe.
Hurm sebelum nak keluar dari expo tueh kai singgah ke Booth Avent n Fisher Price, seriusssssss berbaloibaloi hehehehehehe. Tapi time nak bayar, beratur panjang sangattttt meriah betul orang kat booth ni. Time ni Kydd dah moody, mokcik tolong pegang Kydd sebab dia takmo duduk dalam Mclaren dah. Lepas dah membeli sambil berbelahbelah huahauhauah pergi makan kat Food Court Midv.Time ni kat Expo dah mula sesakkkkk,ramainya orangggg yek.

Ibu makan, Kydd pun nak makan gak ;)

Macam biasalah kan,menikmati makanan yang ada??? Ow sudah tidak ada dalam kamus hidup kai bila dah berbaby ni hahahaha. Kena makan lajulaju sebab Kydd dah start merengekrengek nak keluar dari Mclaren dia tueh huhauhauahuahauhauha. Nak Ibu pegang nak cuci mata gak kekekekeke. Pepaham jekla bila tangan dah laju nak mencapai, selendang Ibu jadi mangsa hehehehehhee. Memula ajak sembang dulu, mau mainmain dulu then huahuahauha sila lihat pic di bawah apa yang berlaku??

borakborak
KEMUDIAN

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

YEY! nak makan tudung IBU

Lepas Mokcik dah siap makan , terus jek balik xsinggah butik manamana pun takut ada yang berkenan hahahahahahha. Lagipun Boss kecik ni dah moody ngantuk n nak nyotnyot.

buuuu buuuu buuuu

Masuk kete nyotnyot terus tido hehehee. Kepada mereka yang belum ke Expo ni masih berkesempatan lagik nak membeli sambil membelah. Expo ni sampai hari Ahad , Selamat berhujung minggu ye ^____^.

8 comments:

~queraiza cullen~ said...

waaa...suke bace blog kak kai ni..n suke tgk baby kidd yg comel ni..geramnye..rase nk tium2..kalo dpt dukung..mesti best...waaa..=)

Miss FHT said...

huhu.. kydd tarik selendang ibu ye... isyh3... ^_^

Baroness | Maressa said...

kakkk !
muka kydd dah nampakkk mcm muka abah diaaa :D
comel ! <3

mamasuri said...

midv ni selalu je ada ekspo best2..
thn lepas ada pegi jugak..
sempat jugak menyoping nyer..
thn ni ekspo tgh bulan lak..
adui..tak g lahjawapnyer...hehhe

sian ibunyer...kdd nak makan tudung ibu yek..comel sgt2...

dd.hasnidar said...

ok.hobi biasa utk budak adalah makan tudung ibu mereka. --"

ermm.utk kesekian kalinya,saya nak tanya lagi.kai beli topi untuk kydd tu kat mana ek?saya minattt sangat.

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

que : alhamdulillah tq ye hehe
miss FTH : hahahahah ;)
maressa : mmg muka abah pun huahuha
mamasuri : tgu expo bln 5 ni plak hehe
dd : sory hehe, tak sempat nak membalas komen kekadang hehe, try carik kat mothercare

dd.hasnidar said...

orite.tq dear~
hehe.geram tau tgk muka kydd.sangattt comel.

twinscraftlife said...

Hi! please do visit our blog! we sell
purely handmade products such as pouch,
earrings, cards, hp strap, cute items!
쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
http://twinscraftlife.blogspot.com/