Tuesday, November 16, 2010

Mandi Baby


Kai mandikan BB Kydd 2 kali sehari, pagi n petang. Kydd ni pukul 8 pagi merengek mintak dimandi, kai memang dah faham sangat ;). Kalau petang pulak dalam pukul 4-5.. Kai mandikan Kydd pakai air suamsuam kuku. Kydd memang suka sangat mandi, suka main air so takde masalah hihihi. Hurm kai kalau tukar pampers Kydd, kai akan bersihkan montotnya pakai air sinki jek takyah pakai tisu baby. Maybe sebab dah biasakan dia masa dalam hari lagi. Ibu diluar sana macam mana plak???

11 comments:

Mrs Nageb said...

My mom pun mandikan 2 kali sehari,tapi kalau cuci montot,guna wet tissue je :)hehe

Mrs. Kown said...

my baby slalu mandi kol 10 pagi. hahahhaa. pasal mak dia pun bangun lambat. kwang kwang kwang. tapi ptg mandi dalam kul 5 gitu lah.

bab basuh montot, mmg pakai air. konon nak menjaga kebersihan lah bagai, tp kalau dah kelam kabut, wet wipes pun jalan je. ;P

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

mrs nageb : heheheheheh takpe nanti try pakai air plak,mesti bb menjerit2 kekekeke
mrs kown : 10 pagi? ehehehehe kai kalau boleh nak jek mandi dalam kul 10 gak tapi kydd ni rengek2 hehehe. aah bagus pakai air,takut tisu tu tak bersih plak. nak bersih kena pakai banyak2 tisu tueh hehehe

fikaryna said...

oh..nanti utk bb ryna mau praktik macam 2 jugak la..

x mo la ssh nak kena air kan..huhu..

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

sila ryna hehehehe :)
bagus

Faryza said...

cute nye dia...kena kepit pipi.
sekarang baby mmg suka mandi kan...emm sama laa anak kita yg sulong dulu.tak tau adek nye cam ne plak nnt.

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

aah betul faryza. budak skunk dah pandai heheheh

::LiYa:: said...

hye sys...
nak off topic jap!
cumel la rompers daddy rocks tu!
sys beli katne ye?
mummy rocks tade ke?
hehehe...

Ainul said...

ainul mandikan arreessa 2 kali sehari jgk.pukul 10pagi & 6 ptg.mula2 guna wet tissue pastu bsh blk dgn air.takut tak bersih guna wet tissue..hihiihhiihii.mula2 kekok sgt nk bg mandi sbb arreessa sgt la kecik.tp skrg dh ok la skt.belasah je la.janji mandi

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

hey liya kai beli kat sunway pyramid

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

good bot la kydd ..abg aqil penakot air hari2 nk air panas ahaha