Friday, October 29, 2010

Kenduri Aqiqah,Cukur Jambul dan Berendoi Akyd Kharamy

Awalnya dah buat majlis untuk BB Kydd??? Ramai kawankawan cakap macam tu kat kai huhuhuh. Maklumlah BB Kydd baru 18 hari,kai plak masih dalam pantang tapi syukur kai dah sihat sikit. Ikutkan hati ni kai mmg nak buat lepas pantang + tunggu BB Kydd besar sikit. Tapi memandangkan Aki n Neneknya Xcited sangat so Kai n asben ikutkan jek. Tapi yang paling kelakar ada antara kawankawan Ma tercari2 mana Ibu Kydd padahal kai depan mata diaorang hahahahaha. Ibu Kydd pun harus melaram gak ^____^ huhuhuhuh.
Ok keseluruhannya majlis berjalan dengan lancar, majlis bermula jam 10 pagi dengan bacaan yassin dan doa selamat. Kemudian majlis diteruskan dengan cukur jambul BB Kydd. Awalnya BB Kydd tak nangis,tapi maybe dia tak biasa terlalu ramai orang terus mood dia berubah. Merahmerah muka BB Kydd takmo orang usik rambut dia. Btw mmg dia taksuka orang usik kepala dia hehehehe kecikkecik dah pandai yek ;p Lepas cukur jambul,kai letak BB Kydd dalam buaian untuk majlis berendoi plak. Alhamdulillah BB Kydd diam jek,agaknya dia tau orang nanyikan lagu untuk dia hehehehe. Terima kasih kepada semua yang datang ke kenduri ni, semoga BB Kydd membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh.

Akyd Kharamy Bin Azmar
ole ole
time ni BB Kydd nak nyotnyot
Nenek BB Kydd
ZZzzzzzzz
Sabar ye BB Kydd ;p
Makcik BB Kydd
Pujuk BB Kydd sebelum acara Berendoi
manjamanja
Ibu n Abah Akyd Kharamy :)

//Sorry baru dapat update setelah sebulan berlalu hehehehe :)

5 comments:

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

alahai cute nyer...ahaks mana x tekejut sbb ibu dia sangat vouge gite hehehe

me n him said...

comel! suka.

Mrs Nageb said...

sangat vogue lah you,tak macam orang berpantang..ahaks..huhu,congrats ya dear :)

♥ wforwanwazan ♥ said...

baby cm muka ibu..kai,ade tang yg ikot muka azmar?
p/s : buai baby tu utk di sewa tak? ahakz!~

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

annap : wakakakakakkaka harus la vouge kekonon la ;p
me n him : tq
mrs nageb : hehehehehe luaran jek cam tak berpantang kekeke
wan : hahahahhahaha sewa,aki dia yang belikan kekekkeke kena tanya sama aki akyd