Wednesday, June 9, 2010

Stroller Baby



Sejak dari awal mengandung,stroller lah yang selalu kitaorang survey hehehehe. Bila jalan2 kat mall,masuk kedai tgk stroller,brg lain tak tgk pun takut kang terbeli ekekekekek. Kai n hubby suka kalau stroller warna hitam (smart),merah atau oren(warna fv). Harga stroller ni pun boleh tahan gak tgk brand n kualiti dia. Kai n hubby prefer stroller yang 3 tayar stylo kononnya hahahaha, 4 tayar pun tak kisah (ye ke?) ;p. Kalau boleh nak cari stroller yang handlenya boleh ke depan dan belakang n yang penting senang masuk dalam kete. Sebenarnya kitaorang mmg dah ada stroller idaman hati,cuma tgkla kalau ada rezeki lebih bolehlah beli insyaallah. Bakal2 ibu diluar sana,dah beli stroller ke? Bolehla share... :)


Quinny: Quinny Buzz 3 Stroller 2010 - Rebel Red

Quinny: Quinny Zapp 2010 - Rocking Black (Black) (6 bulan ke atas)


Maclaren: Maclaren Techno XT 2010 - Black on Black Frame

Sweet Cherry S200

//bb ibu nak stroller yang mana sayang??? ;p
menabung! menabung! menabung! ;p

26 comments:

shima said...

hi kai..kalau blh cari stroller yg leh recline..baby baring..

l y n n a s h a a r i said...

3 tayar its better!senang nk tolak.......hehhee.lyna tak dpt nk beli sb x muat boot kreta.maklum anak 2

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

shima : yup baikla. yang kai nak tu boleh adjust2
lyana : kalau 3 tayar lagik senang masuk kete yunk. takpe tgu next baby enh. ehehhee

zatty said...

vote for quinny buzzz!i likeeee!

rayna punya red kaler..i want pink memula tp hubby xbg :-(

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

zaty : kalau pink nanti next baby boy,tak sesuai plak kan. ekkekekek

mama_auni said...

kiter pakai SCR 6, swet cherry tuh...tp memg ful la bonet kete..xleh letak barang...heheh

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

yeke. lipat berapa yek dear stroller tueh

NURUL said...

nurul dulu belikan raina 1st stroller sweet cherry tp nurul dh let go kat mudah.com sbb beli quinny zapp. tp skrg beli raina dah ada quinny zapp nurul plan nak beli stroller lain pulak sbb quinny tak ada bakul or tmpt letak brg. mahal beribu2 je boleh hrp tp fuction tak bape sgt kai.

nurul suggest kat kai beli mclearen ke combi or halford

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

quinny zap yang untuk new born tu enh. hurm,dia bukan ada kasik beg ke?ada jenis yang suka letak barang banyak2 mmg tak sesuai pakai quinny.neway tq kai masih survey2

lyana said...

aah sebaya anak kite kai hehe.. ;)

quinny! :D

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

hahahahahah betul2. harus menabung2

deena awanis said...

belum beli tapi sudah ada yang berkenan dihati..brand Peg Prego.handle boleh tolak ke depan n belakang.n siap sepasang ngan booster seat.eh, betul ke x ntah namanyer booster seat...yang kusi untuk baby dalam keter tu..=)

NURUL said...
This comment has been removed by the author.
NURUL said...

nurul beli utk raina quinny zapp dan maxi cosi. cuba kai tgk kat fb or blog nurul ada gmbr stroller tu. masa baby bwh setahun pakai maxi cosi then maxi cosi tu leh tukar ke quinny zapp bila umur baby setahun. mcm gmbr yg kai letak tu quinny zapp or quinny buzz yg umur setahun tp boleh tukar function fully quinny zapp.

peg preggio pliko 3 pun ok. stroller dia ada byk function :). cuma yg best quinny zapp ni dia boleh lepat kecik2 masuk dlm keta.

cuba kai tgk link blog nurul ni

http://itsmenurul.blogspot.com/2010/02/which-one.html

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

wah dah ada idaman hati. bagus2. ehhehe

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

tq nurul,kai check skunk

S.A.L.J.U said...

hi..

salu baca bloc u.

saje nak bg pendapat.

pic stroller sweet cherry scr6 blue tu baru jer mamasha belikan tok qaish.

erm..mamasha beli sbb berkenan sgt. stylo.

tp dah bawak balik uma terasa tak sesuai sgt tok baby plak.

bile qaish guna baby lg yg biru tu leh baringkan tp kaki qaish akan terjongkit keatas. klu lasak..tendang2 lelame qaish nangis tak selesa. so mamasha buat cara letak tilam nipis tok dia selesa baring dpt lunjur kaki.

tp scr6 ni boleh letak carseat scr7 sebagai stroller utk newbon jgak.bile pakai carseat sbgai stroller plak kecik muat2 baby baring.

try la tgk kat link sha www.shasauffi.blogspot.com

de gambar qaish

baru 2 mggu beli rasa nak beli lain nye jer...huhuhuuuu

S.A.L.J.U said...

setuju...scr6 akan penuh bonet kete.

lipat 2 jer.

stylo lawa mmg lawa...

bile baby dah besar yg dah boleh duduk tu lawa la pakai scr6 sbb seat stroller tu akan menegak utk duduk.

tp mmg lawa la...berkenan colour n design 3roda tu..dan tak mahal sgt dlm 400++ klu beli sama ngan carseat dlm 600.

DiyanaKhairul said...

peg perego best! dr newborn sampai bsr bleh pakai. ada tpt letak brg, ada tpt ltk botol,handle leh adjust, senang tolak, leh lipat2, kalau ada abg or kakak leh diri kat blakang stroller tu ,ada car seat sume! peg perego pliko p3 mmg best

nurul collection said...

vote for Peg Prego!! hehe.. its more better la kai.

Shykin said...

kai..
ade byk brand yg bagus sbrnye..
tp makesure check ikut umo dulu..sbb ade yg stgh stroler bwh 6 bulan x boleh pakai.. klu nak jimat beli yg dr new born smpi 4 yrs boleh pakai tuh..

kin vote for maclaren dgn chicco

Encik Blogger said...

color biru cantik

Mrs.K said...

i go for Quinny Buzz! i noe its too late to give suggestion now.

quinny zapp takleh recline kan? sucha waste. But ade new version of quinny zapp coming out this year, boleh recline.

but ape2 pon, stroller paling best adelah Stokke. kan kan?


http://carpediem.infinetech.com

Sastra Dania said...

Hai,

Saje sibuk nk comment gk..Klu stroller ni mmg puas ht beli yg mhl.Lia kn ms baby lahir Hubby belikan stroller SCR3 color merah tp bila slalu jenguk2 blog ade jual stroller 2nd rembat lak stroller Combi color oren.Bila dh pakai combi rs lg best pki combi sbb ringan & mudah nk tolak.Dan paling penting bila nk smpn kt bonet jimat space.Tp mummy dania ni gatal lg,trnampak lak kt shopping complex org tolak maclaren,so pujuk2 la hubby soh beli.Die ckp ok tp jual la 2 stroller Dania tu.So mummy jual la kt mudah.com tp skang dh pki maslaren lg "sgt puas hati".So klu kwn2 yg ade baby mmg Lia rekemen soh beli je maclaren.

Sastra Dania said...

Hai mmg maclaren bagus.Lia pn belikan Dania stroller Maclaren."Sgt puas hati"

siti farishah An said...

Saya ada jumpa blog awk pasal stroller ni tp so sad sbb takle baca, just invited je yg bole. Saya tgh pilih samaada nk bli scr3 or msclaren quest. Scr3 tu mmg murah tp takut nnt tak puas hati pulk. Sya nk cr yg ringan n jimat space bila lipat. Boleh bg cdgn tak?
sitifarishah@gmail.com