Monday, June 14, 2010

Ribut melanda @ Kota Damansara

Kejadian di Seksyen 6;

huh! Mmg dasyat! Kejadian depan mata kai n hubby. Kitaorang betul2 nampak ribut tu sebab kitaorang mmg kat bawah apartment nak ke kereta kononnya nak ke pasar malam cari rojak! Sebelum tu hubby kai dah cakap,lain kali la pergi sebab hujan. Tapi kai ni nak gak rojakkkkk,teringin uhukkk! Ya allah! tak boleh nak bayangkan balik,semua berlaku sepantas kilat. Bila kitaorang nampak angin kuat datang dari arah tepi apartment,terkedu terkejut tergamam ter ter ter... aaaaaaaaaa tak tau nak buat apa,tercengang mungkin! nampak pasu2 jatuh berderai2,nasiblah kitaorang masih belum berjalan nak ke kereta syukur! Terus tergesa2 ke lif naik rumah,masa tu angin mmg kuat sangat! Kejadian 2-3 minit jek,lepas tu keadaan kembali normal. Tgk bawah rumah, pokok tumbang. Huh! Terus hubby kai ckp nak pegi tgk kereta kai. Aaaaaaaaaa tidak,kai nampak kete kai kena pokok hukhukhukhuk. Tapi alhamdulillah kereta kai takde apa2,Dino kai masih ensem ;). Dalam kawasan apartment kai cuma sebuah kereta rosak akibat dihempap pokok.

ribut baru lalu taw
alhamdulillah Dino masih gagah :)

//boleh baca story pasal ribut di sini

7 comments:

Najmie Kim said...

akak..sy kat seksyen 7 pun teruk jgak..nak mkan roti canai pun x sempat..

Peringatan utk kite dari yg maha Esa .=)

Peri PiA said...

pia bace berite,mase tu pia melawat jiran kat hospital sg buloh..angin kuat juge..Alhamdulillah xde ape2

Shykin said...

nasib baik kai sempat naik..
teruk jugak ye ribut .. tengok kat berita..

deena awanis said...

alhamdulillah nothing bad happen to u..

lyana said...

kai nk tanye..pasar malam kat kota damansara kat mane ek? slalu pegi ttdi ngan bangsar je sbb taktau kota damansara punye kat mane huhuhu..

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

najmie : yup
pia : tu la pasal.
kin : aah kuat kin,mmg tak sangka. syukurla takde apa2
deena : alhamdulillah syukur sangat
lyana : kai pun tak taw. ekkeke tau kat ttdi jek

farahfad said...

pasar mlm kt kota dsara ari selase dekat area nk masuk kt gulam mee tue...depan ngn shell...kekekke..