Followers

Tuesday, May 18, 2010

Tips memilih Susu ibu mengandung


Susu yang menjadi pilihan hati kai, Susu Enfamama perasa vanila harga dekat rm50 setin. Setakat ni kai dah minum nak masuk 3 tin. Kai start minum susu masa usia kandungan kai 4 bulan. Sebelum tu kai ada try minum masa 3 bulan,tapi perut kai rasa sangat tak selesa. So kai tak teruskan risau gak heheheh.Lagipun ada yang cakap susu ni panas,so kai biarkan cukup 4 bulan baru kai start minum. Kenapa tak minum Annum atau lain2? Kai pilih Enfamama sebab terpengaruh dengan iklan kat TV wakakkakakakakaka. Urm, kai pernah tanya doc masa checkup untuk 3 bulan,susu apa yang paling bagus?? Nak tau doc jawab apa??? Sebenarnya mana2 susu pun sama,kalau kita nak minum susu Anlene pun boleh,susu HL ke atau apa2 jek janji susu. So kesimpulannya takde tips pun nak pilih susu ni,ikut sedap tekak masing2. Tapi kai mmg serasi dengan Enfamama perasa vanila ni,best sangat.

//kai minum susu 1 gelas 1 hari. Kadang2 2 gelas 1 hari,tgk keadaan. Ada yang cakap jangan minum susu kerap sangat nnt baby besar,ye ke?

11 comments:

PUTERI HANNAN(FATIN) said...

sy dr yg first dulu minum anmum.. tak tukar yg lain sbb takut tak rasi ngan rs.. tambah pulak awal2 preggy ni lidah ngan tekak lain mcm je.. :D

Little Ms Sunshine said...

hi kai..sedap ehh enfamama..kite minum anmum..so far ok alhamdulillah serasi..tuela xkisah mane2 susu pon kan..janji sesuai ngn tekak kite..

esoneniey said...

kak kai minum before sleep ke?

missdiya84 said...

so..tak kecik..hari2 mama die minum 2gelas sehari...baby beso..rasenye taklah..baby cepat tegap..itu mungkin hehe

iwanida said...

saya ni first mengandung...paling bejename susu ape eehh...?

iwanida said...

saya ni first time mengandung,agaknye paling bejename susu ape eeehhh?

iwanida said...

paling elok susu jenama ape?

iwanida said...

paling elok susu jename ape

iwanida said...

paling elok susu jenama apa

ctluvsnow said...

Ade susu utk mom preagnancy dr company Malay and ade quite good ingredient such as susu, kurma, kismis, stevia n etc.... So x der gula tambahan n no non-added krimer... good for perkembangan baby.... Natalia pre- natal (Natalicious)

ctluvsnow said...

Ada susu ibu mengandung dari company Malay.... Ada quite good ingredient susu, kurma, kismis, stevia and etc... No added sugar and non dairy crimer.. So good for perkembangan baby and x sng mummy x sng naik badan...