Wednesday, June 4, 2008

Tips Memilih tudung


Imej yang sama??? Sangat bosan. Tukarlah penampilan dengan memilih tudung yang sesuai dengan anda.

Beberapa tips untuk memilih tudung supaya anda tampil lebih elegen & stylo walaupun bertudung.

1. Cari tudung daripada jenis kain yang mudah dibentuk.
2. Pilihlah tudung yang bercorak apabila anda memakai baju yang berwarna kosong dan;
3. Apabila anda memakai baju yang bercorak, elakkan memakai tudung yang bercorak juga ini akan mencacatkan penampilan anda. :)
4. Tudung berwarna hitam dan putih kategori warna tudung yang mudah dipadankan untuk semua jenis baju. Penambahan aksesori yang bersesuaian akan melengkapkan lagi penampilan anda.
5. Beranikan diri mencuba tudung dari pelbagai jenis kain selain tudung bawal. Supaya nampak lain. hehe. Contohnya tudung 'peberet' kai sifon dan bellisima.
6. Warna tudung yang terang seperti oren,merah,pink,kuning akan menampakkan diri anda seorang yang ceria dan berkeyakinan tinggi.Tidak salah mencubanya.
7. Cuba elakkan memakai tudung yang sama warna dengan baju. Contoh baju warna biru,tudung pun warna biru. huhuh
8. ada tambahan lagi tak??? hehehehe kalau ada boleh kongsi-kongsi


GAYAMU BERUBAH,
HANYA KERANA SEHELAI TUDUNG..
BAGAIMANA CARANYA??
JAWAPAN...
BERANI DAN KREATIF!!

3 comments:

cik mawar said...

bagu2..ni makin menambahkan keyakinan mawar utk mencuba..mwr pun bosan ngan penampilan yg same je..b4 dis asyik gune tudung bawal je..den bertukar dengan imej gadis berselendang..tap..kdang selndang ni leceh jugak..nak lilit..huhuu..so..dengan idea2 akk ni..tak salah kan mawar try..heee..;D thnx to kak kai..bagi tips2 camni..tapi..mawar segan la bile nk tukar penampilan yg feminin..aduh..takut kene gelak..so..ape pendapat akk..?

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

alor mana leh segan2 tuka penampilan. kena berani. dun worry. akak tunjukkan nanti. :)

kinkin said...

Akak. Sy nk tnya. Dimana untuk sy mencari skirt labuh yang trendy? Bole berkongsi. Thanks