Monday, May 30, 2011

Tanpa Kebenaran

Wahhhhh glamer glamer gambar keluar Surat Khabar semalam huuuuu. Kai pun tau pasal ni dari member FB, serius terkejut sebab kai tak pernah plak hantar manamana gambar. Tuptup ............................... . Gambar kat bawah ni pun dari sepupu kai dia yang mms kat kai TQ Nadia. Awalnya macam tak kisah bila orang pakai pic ni untuk ruangan puisi, Puisi Kasihnya Ibu lagik. TETAPI.............. bila pk balik orang ni tidak meminta kebenaran dari Kai n Akyd. Maybe orang ni ambil gambar ni dari blog kai ataupun FB kai. Ish ish ish tak patutkan. Kalaw orang ni ada terbaca,haruslah rasa bersalah dan haruslah meminta maaf. Walaupun niatnya baik tapi mengambil hak orang tanpa kebenaran tetap salah.





12 comments:

Saya Punye said...

makk aiihhh.. bleh la cenggitu eh...tanpa kebenaran kot..

Rya Rizyana said...

to be safe, better pas ni khay buat watermark utk semua gambar² khay dalam blog ni...

aDieyZa said...

semalam zana pun perasan gambar ni.. ambil gambar tanpa kebenaran tu agak x patut la..

misha.w said...

kai kan mmg femes. so mesti ade org amik gune gmbr kai. :) pasni kene letak watermark byk skit. :)

FiZa said...

btl tu...kalo nak, mintak la izin dulu...kalo cam tu pas ni stiap gmbr,,, khai kene la letak trademark kot...spy pisang x berbuah 2 kali...

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

saya punya : huhuhu tu ler dia
rya : tu la nanti kai buatlah watermark tq dear
adieyza : tak patut kan
shaz : ceh pemesla sangat kekekeke, alahai malasla shaz tapi kai try la nanti merajinkan diri/ nak update belog kekadang laju2 ni nak letak watermark plak sempat ke ? huu

Cik Azizah said...

tak baik tu! bayangkan kalau dia kita culik..mcmaner kan..bek kak kai letak awtermark kat blog dan FB kak kai..banyak tu gambar kak kai gan akydd..

wardah said...

ada perasan juga gambar Khai tapi tak tau nak bagitau mcm mana semalam.

Liyana Zahim said...

Kekdg lau wat watermark pon org ley ilangkan.. Sikalang lamai hacker dan pkar2 IT.. Herhehr~

Kemn Azmaili said...

hye kak khay!! saya ni akmar, adik kepada liyana..kite dulu ngaji AQFA sesame... =)

just to inform yg saya ada buat entri khas for fashionista with hijab sytle..

singgah bolg saye yerr.. =)

http://kemnrocky.blogspot.com/2011/05/fashionista-with-hijab-style.html

deena awanis said...

x patut..x patut..ni dah kategori mencuri ni..pastu siap boleh pergi publish kat paper pulak tu..

dyansayangidris said...

yup...dyan pun ade terbace n ternampak pic kak kai n bb kyd igt akk yg tulis puisi tu...hehehhe