Monday, May 23, 2011

Akyd Kharamy Bin Azmar 8 bulan

Semalam Akyd masuk 8 bulan,Alhamdulillah cepat jek masa berlalu kan kan kan. Makin aktif kerja nak memanjat jek mmg tak boleh nak biarkan dia sorangsorang bahaya. Ekceli Kydd pernah terjatuh katil huhuhauhauhua benjol kepala.Kalaw dia mandi pun bleh nak pegang besen mandi n berdiri, skunk baru jek beli toy untuk letak dalam besen supaya dia duduk diam sket huhuh tapi takde nya peduli toy itik,penyu,ikan dll tueh hahahha tetap nak memanjat. Any tips?? huhuhuhuh

nampak tak benjol tueh huhuhu

Kydd pun skunk makin kurang tido nya, tido kejap sangat tak sempat nak buat apapun sabo jek la. Dah makin besarkan hehehe. Tapi yang masalahnya bila kejap tido, kerjanya nak melekat. Kai kena ada depan mata teman dia main huahauhauaha. Takleh tinggal sorangsorang u olls. Kalaw pasang Dvd Barney pun bleh la tahan dalam 10 minit kalaw kena dengan gayanya hauhauhaua. Baby TV?? Kydd tak minat pun sabo jekla ekkekekekekeke. Kekadang time masak pun kai dukong bawak ke dapur uahauhauhauaha. Adakah korang mengalami perkara yang sama?? Atau ada tips huhuhu. Pernah jugak biarkan sajek,Kydd punya nanges wahhhhhhh dasyat huhuhuhuh. Kydd Kydd ooooh Kydd, Kydd bertuah taw sebab Ibu suri rumah tangga.



eksyen takmo pegang huahauha

Kydd kalaw main toy dia suka campak hauhauhauah tapi kalaw hp, remote tv, kipas stroller takde plak dia nak campak.




Iphone

Blackberry


Ni ada video Kydd main toy nya.







My Fav Pic


.

.

.

.


.



.

.


.


.
sebiji tak muka Abah Kydd?? ;)




8 comments:

Mrs Nageb said...

wah kyddd banyaknye mainan :)

same khai,baby I pun camtu,Mareesa nak berkepit je.. :) huhuhuhu

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

a'ah.. anak ayahla dia ni. comel!!! comel macam mak die.

Ain said...

sis kai...mmg baby cmni kak...sy anak yg 2nd ni sebayala ngn kydd 8mnths++,pon camtu...xbleh tgl sekejap,melalak...ngn papanye pon sekejap jek nak...pastu cari mumynye,xjumpe melalak lg..kdg2 nk masak pon mcm sis kai jgk,kene dukung..mmg haru...mlm2 tdo pon teralih sket xjumpe bau mumy die,dah terbangun...rase2 most baby camtu kot...anak sy yg 1st pon same....

p/s ; sis,sy pgl 'sis' or 'kak' sbb sy rase sy mude sikit dr sis.26thn..yela..takut sis igt sy berlagak mude lak sbb sy cite td anak sy dah dua kan...hehehe.....juz respect u,tu pgl sis....;)

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

mrs nageb : kotak jek beso tueh heheehhe.mmg macam tu kot kan ngehngehngeh

nz : hehe tq

ain : no prob my dear hehehee.mmg baby macm ni kot kan. bila akan okeh nya ek. hehe

Atiqah Adnan said...

akyd smart boy!!
hee~ akyd macam muka kai laa.. hee

deena awanis said...

adoiiyyaaii kai..8 mo baby mmg camni kot..rafique pun bukan main lasaknya..memanjat je keje..rafique x nanges kalau tinggal as long as dia nampak kita, cuma bahaya laa tinggal dia sensorang sekarang ni sbb asyek nak manjat je kejenyer..

dd.hasnidar said...

sbnrnya mmg budak besar kydd ni dh kurang tido sbb kuat nak main je.

nak bg dia tido lama senang je,bg dia tido dalam buai.memang kalau bleh kita taknk ajar anak berbuai kan.tp tu la alternatifnya sebab kalo tak mmg kai takbleh buat keje umah.

EcHa-aiShah-HeLicoNia ^-^ said...

mak saya dia ade bg petua kt akak saya...sbb ank nye selalu nk berkepit je dgn dia....mak kata petua nye suh mandi sama2 dgn ank...biar air yg kena kt mak tu kena sekali kt badan baby....