Friday, April 22, 2011

Tutorial Update Blog dari Blackberry



Atas permintaan ramai, cewahhhhh padahal baru jek try tadi kekekekekeke.

1.Mulamula korang pergi ke Dashboard blog korang then klik kat button gambar surat tueh mcm pic kat bawah ni


2.Bila dah klik tueh, akan ada satu lagi paparan window tau suruh masukkan SECRETWORDS. So pepandai korangla nak letak apapun janji rawk hehehe. Then save.


3.Seterusnya silalah try compose email, tapi lagi senang kalau dah save terus belog korang kat hp. ADD CONTACT, letak nama blog n pergi ke EMAIL letak yg email SECRETWORDS tu. Paham tak? Hehehe Maksudnya letak email cth : khayranyfadzlyny.akydrawk@blogger.com

4.So dah bleh la update blog korang skunk semua hanya dihujung jari ecewahhhhh. Dah siap menaip klik button SEND mcm biasa.

Selamat mencuba

//Kalaw tak paham jugak bolehlah tanya wehuwwwwwww


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

6 comments:

YAYA AZURA said...

yaya kadang-kadang sent jugak post via emel..tapi bukan melalui phone laa..emel pejabat...hikhik ...

mYSaraH said...

tak dpat pun sis...dia cakap tak detect as email.... (T__T)

Along Ayu said...

huhu nak wat gak ah..hehee..thanks kai!

Saya Punye said...

tak jadi lorh kak kai,,,

AQisH said...

assalam..

hi akak dh try buat..mmg jadi..tp x tau camne nak susun gamba ikut susunan dan caption yg mcm kai buat tu..ajarkan bleh ;)

tamara@ai said...

tQ kai!!! very informatif!!!!