Tuesday, March 29, 2011

High Chair/Booster Seat pilihan anda?

Fungsi high chair dengan booster seat sama jek kan???? Any???? Kai tgh survey nak belikan untuk Akyd :)


Fisher-Price: Healthy Care Booster Seat RM199.90

Safety 1st: Deluxe Sit, Snack & Go Booster Seat RM249.00

 

Combo Bumbo Baby Sitter Seat RM249.80

The First Years: Swing Tray Booster Seat RM149.90

 

MY DEAR: Booster Seat RM89.00

IKEA: High Chair RM249.00

 

Momma: High Chair RM399.90

Hurm macam susah jek nak bagi kyd makan kat dalam rocker heheheehehehehe
(adakah ini alasan??? ) ;p


10 comments:

NURUL JAMIAN said...

Nurul belikan Raina high chair je kai beli kat IKEA je. beli sampai dua unit satu letak kat rumah satu di rumah tok wan n atok dia tapi pakainya sekejap je sebab anak dara tu dah pandai memanjat. hehe

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

yeke tu yang skunk kai tgh survey kalaw bleh takmo beli yang jenis senang dia keluar dari seat tueh kekekekek.

Mrs Nageb said...

I pakai bimboo :) huhuhu..

Mama Naveed said...

Asha pakai yang Sweet Cheery tapi nya sekejap je pakai sebab Naveed lebih suka makan sambil berjalan-jalan. Bila umur dah 3 tahun ni baru dia sebok nak duduk sana..

mamasuri said...

cuba survey kat ikea..ok gak high chair ikea utk budak2..saya rembat dr situ je..tahan sampai skrang...even sgt conviniece senang nak cabut n pasang...

afni+hafiz=dani said...

ala kai beli je yg kat ikea. ada yg kaler putih, rasa nye dalam rm100 je. dlm byk2 tu, beli bumbo seat paling merugikan.

NORHARMONY said...

Mony pakai Totseat, portable harness..senang nak bawak pegi mana2 dan boleh sarung ke apa jenis kerusi pun. Kat kedai online byk jual :)

jeilita said...

sy pakai ikea gak tp beser ahhh...lame2 bole berdiri lak budak kcik tuh wat aksi2 stuntman lagik. oh3, jgn bg mkn dlm rocker@bouncer sbb dulu time bb pernah tersedak makanan sbb dlm keadaan sparuh baring kan..pucat muka jap :P.

to bb kydd, hepi eating!!

deena awanis said...

sekarang i suap rafique kat dalam activity station..ingat nak cari gak high chair..i berkenan yang the first years tuu..

mamamarissa said...

kai, masa icha baya kydd...kak jue belikan dia bamboo seat...bila dia dah pandai bangun & kuar sendiri dari bamboo seat, terus kak jue belikan high chair ikea...tapi dia bukannya nak duduk lama2...sekejap jer, dah mula nak bangun...dan skrg lg la & dia dah berjalan...tak sampai 2 minit dia dah gatal punggung nak bangun...geram kan :D