Thursday, January 6, 2011

Belajar Meniarap

Bila baby anda boleh meniarap??? BB Kydd berat montot addui huhuhuhuh,kena tolak2 baru meniarap. Tapi BB Kydd dah boleh betulkan tangan dengan sendiri n kepala dah kuat cuma dia malas haiyaaaa. Skang ni mmg ada kydd pusingkan separuh badan ke kiri la ke kanan la bila ntah nak pusing sambil meniarap hekhekhekhek. Kai ada tgk dalam buku kesihatan baby boleh meniarap umur antara 2.5 bulan ke 5 bulan. Orang cakap baby akan meniarap sendiri takyah ajar dia,betulkah???

rajin sket sayang
cuba cuba cuba
ni yang buat hati cair hehehe
caiyokkk anak Ibu

19 comments:

Cik Tqah said...

comelnye baby kyd :)

sayasayangkamuhamim (: said...

dah lama jadik silent reader .ni 1st time komen sebab tak tahan tengok gamba kydd yang num 2 tu . hensem ! ^^

sayasayangkamuhamim (: said...

dah lama jadik silent reader .ni 1st time komen sebab tak tahan tengok gamba kydd yang num 2 tu . hensem ! ^^

Nurfatin Liyana said...

comelnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. pelok ciom dye utk kite aww. >.<

amYno said...

ala2 tomeynye..
geram!rasa nk beranak jgk!hihi...

sy baru belajar nk jdk pemblog yg berjaya..support sy yer ? :D

@rE-LonG said...

Salam..

Hye kak..cute la baby kyd ;)
ngan mataY yg boOlat itu..sweet..hihi..

saya pn pagi2 da cair tgOk baby kyd ;)

deena awanis said...

rafique xde lagi gaya cam nak meniarap..=(

NURUL said...

raina dulu meniarap lambat sikit umur 3 baru meniarap. kawan2 dia umur 2 bulan lebih dah meniarap. tp lepas tu step seterusnya raina cpt pulak nurul tgk. mcm berguling, merangkak, tumbuh gigi , berdiri sendiri dan berjalan.

ni tgh nak belajar cakap pulak. tp tah apa bahasa dia ckp nurul tak berapa faham. hehe

LadySiti said...

Haluuu...
caiyok2 bby Kydd, yup mmg bby umur 2.5 bulan akan belajar meniarap...
kita tolong2 jer...mcm si tecik Arissa pun belajar sendiri..

comelkan..sayuuupp jer tgk bila bby dah nak membesar :)

i;ieta said...

cutela bby kydd..
hehe

adarnadzmie said...

cutenya bb kydd ni.. wake up bb.. rajin2 sket angkat bontot yer..

hu[d]etx said...

orang tua² kata jangan tolong tolak².. nanti baby dah besar tak pandai berdikari.. orang dulu² lah kata...

May'z_pelik85 said...

hai khay..farah dh lama jd silent reader khay tau..bru aje jd follower khay..sudi2lah jenguk blog farah plak yea..hehehe..suka sgt kat bby kyd..comel sgt2 mcm ibu dia..:P

wardah said...

alolo cutenya kydd nak meniarap. Kakal dulu meniarap pun lambat. rasanya nak masuk 5 bulan baru boleh betul² meniarap.

jangan risau Khai. nanti kydd pandai punya. :)

farahfad said...

kai...my baby younger than yours,tp da meniarap...bawu post video dia meniarap..i think kena tolak2~membantu dia gerakkn bontot berat tue...cute bb kydd!

Nadia arRumaisha said...

akyd chomel: geram tengok mata chomel tu...

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

cik tqah : tq ye
hamim : hensem ke ? heheh tq
fatin : baeklah hehe
amyno : selamat memblog ye
are-long : ye ke heheh tq
dena : takpe insyaallah nanti meniarap la tueh, tapi ma kai cakap ada baby tak meniarap dia terus merangkak hehehehe
nurul : tak saba tunggu kyd pandai jalan la ekekeekke

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

siti : bestkan tgk anak membesar hehe
ieta : tq
adarnadzmie : ehehhe, sila angkat montot ye kyd hehe

cik puan akish said...

betol tuh kai....

jgn ditolong...pasal..nnti dia namo buat sendiri..

lelame dia retin sndri..

apepon..bbkydd ensem!!