Friday, February 20, 2009

Tips Persediaan Perkahwinan


Hai.. hai sekarang tgh rehat.. Saje nak berkongsi tips persediaan perkahwinan. Al-maklumlah cuti sekolah dah nak bermula.

1)Untuk pengantin yang bertudung; kai galakkan anda mencari tudung yang sesuai dengan bentuk muka anda. Tudung sangat penting untuk menyerlahkan lagik pakaian anda. Contohnya menambah manik2 di tudung tu. Kai jahit sendiri tau manik tueh. ekkekekekekekekeke

2)Pakaian pengantin bertudung;kai selalu lihat mereka yang bertudung mengenakan korset sambil mendedahkan sebahagian daripada tubuh. Rasanya kurang manis. Kai nasihatkan cuba dapatkan inner yang boleh dipakai didalam korset. Ada sesetengahnya cuba menutup bahagian terdedah dengan tudung,tapi sebenarnya ianya tetap terdedah

3)Make up; make up sangat penting wooooooo... baju cantik,tudung cantik,pelamin meletop tapi tanpa make up yang meletop.... huhuhu try cari cik andam yang meletop yek.. hehehehee

4)Pelamin; sekarang trend yang simple tapi menarik. hehhee jangan plak baju oren pelamin oren,family pun pakai oren. aiyoyoyo.. try gabungkan 2,3 warna.

5)Bunga tangan; inipun sangat penting kerana pengantin selalu bawa kehulur kehilir. hehehehe cuma dapatkan fresh flower ataupun bunga seakan fresh flower. penting jugak! naik seri

6)Acara potong kek; kai selalu lihat selepas sahaja potong kek mesti kita tercari2 piring untuk letak kek. Cuba siapkan piring itu awal2 supaya tidak kelam kabut. hehehee

7)Door gift;cuba beri sesuatu yang tetamu boleh guna contohnya lilin wangi ;p . Bukan apa ramai pengantin yang menghabiskan duit untuk door gift. Tapi akhirnya door gift anda dibuang kedalam tong sampah

8)Bersederhana; buat yang termampu kerana selepas berkahwin kita akan pakai banyak duit. percaya atau tidak??? huhuhuhu tapi jika mampu apa salahnya

9)Photog; cari jurugambar yang pro, pro tak semestinya mahal. Untuk kenangan hingga akhir hayat juga.

10)Cari tempat tinggal yang sesuai dengan kemampuan anda

11)Sediakan perkara asas untuk rumah anda contohnya TV 'wajib',mesin basuh,peti ais,set bilik tidur dan lain2 (kan dah cakap banyak pakai duit lepas berkahwin) ;p

itu hanyalah pendapat kai. jika anda ada tips blehla kongsi
sekian.


5 comments:

.:::L.Ov.E cuT3:::. said...

cantek laaa makeup ni
pakai seriandaman tu ke???
ke mmg u ni cantek..
heeeeeeeeeee

NURUL said...

cantik kai make up. sapa make up? laki ke ppuan. bagus tips2 kai tu :)

wie said...

tip no.5 tu macam tip aku bagi kat ko je... hak hak hak

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

yeke wie. tak pasan pun. bunga tanga aku memang sangat memilih. huhuh bukan setakat bunga tngan semuanya. dari baju,tudung,makeup,veil dan pelamin semuanya aku punya sendiri. lalalalalallala cerewet. tapi sangat berbaloi.

Leen said...

Yang ke-6 tu agaks lawak! realistic! betok ckp u.