Followers

Tuesday, May 25, 2010

Perut semakin membesar masuk usia kandungan 4 bulan

Husband kai selalu cakap tak sabar nak tgk perut kai membesar,macam manala rupanya hehehe. Sekarang dah besarkan,tgkla puas2 enh cuk hehee. Hurm kepada ibu mengandung diluar sana,korang akan nampak perubahan perut bila usia kandungan masuk 16 minggu.Dari minggu ke minggu perut akan membesar tanpa korang sedari.Tapi ada jenis orang perut tak nampak hehehe. Gambar kat bawah perubahan perut kai dari minggu ke 17 hingga 20. Masa 16 minggu perut kai still tak nampak hehehe ;)

17 minggu
18 minggu
19 minggu
20 minggu

berat badan ketika 16 minggu 54kg, berat badan ketika 20 minggu 58kg ;) (akibat suka makan aiskrim haha atau mungkin perut membesar dengan jayanya kot)

//Xcited tgk perut membesar. Suka suka suka walaupun selalu sakit kaki bila tawaf mall hukhukhuk

-next entri pengalaman pertama merasa pergerakan bayi dan jantina bayi :)

12 comments:

mama nadzmy said...

salam kak kai...

nanti masuk kandungan kita 7 bulan urat kaki kita selalu akan tegang bila waktu malam dan awal pagi (subuh)..orang tua2 panggil mengkarung...time tu lagi seksa..!!
so untuk permulaan standbylah minyak panas dan sapu masa nak tidur dan jangan lupa pakai stokin..!!

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

ow yeke. buat masa ni kak kai mmg takde masalah untuk tido lagik. 7 bulan yek,baiklah kak kai akan bersedia :)
tq dear

wie said...

kak bulat... rajin ner update skang... selamat mengusung perut tu yek... nasib ko setakat nak tawaf mall... kalu nak tawaf lab sambil membebel dengan student cam aku lagi hongeh!!!

NURUL said...

comel perut kai. dulu nurul punya perut pun 4 bln tak bape nak nmpk cuma bila kandungan menginjak 7 bln tiba2 perut membulat dgn jayanya

take care kai
mama raina

:: pn isteri wifey en suami :: said...

yoyot saye tk nmpk pn lg..@ mmg yoyot asal tu dh besar..so,tkde beze..hihihi..

Little Ms Sunshine said...

best tgk perut dh makin membesar kan...hepi for u..

dyansayangidris said...

x sabar nk tgu nex entry....

suezensuzanna said...

heheh!...me br msk 2 months and one week...which is...9 bulan lah kan...tp perut dh nmpk..:)

nokia said...

khai, mana beli top tu...cantik esp purple...khai jual ke?

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

wie : aku skunk dilanda rajin melampau keekekkekekee. dah lama aku tak mengusung perut aku lepas aku demam tueh.kekekee
nurul : itu ler pasal,perut kai cpt plak nampak
wan : nanti nampaklah tueh ehhe

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

cantik you walaupun tgh pregnant

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

tq dear